news

Lindholm ajaa WRC3-luokassa toisena Monzassa
04 December 2020
Rallin MM-sarjan kauden viimeisen osakilpailun Monzan MM-rallin avauspäivä oli olosuhteiltaan yksi kauden vaativimmista. GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen selvittivät rankkasateen sekä mudan ja liejun peittämät erikoiskokeet ilman suurempia virheitä. Lindholm ajaa perjantain jälkeen WRC3-luokassa toisena ja rallin yleiskilpailussa sijalla yhdeksän. Luokan kärjessä ajaa Lindholmin tiimikaveri Norjan Andreas Mikkelsen.

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat unkarilaisen Eurosol Racing Teamin Škoda Fabia R5 Evolla Monzan MM-rallissa avauspäivän jälkeen yhdeksäntenä. WRC3-luokassa suomalaiskaksikko on toisena. 

- Ei ollut helppo työpäivä ohjauspyörän takana, mutta hyvin mielenkiintoinen sellainen. Perushyvää suorittamista meiltä. Yksi pieni virhe. Viidennen EK:n viimeisissä mutkissa oli sellainen todella ahdas paikka. En nähnyt autosta ulos kunnolla, ja en edes tiedä, mihin osuimme, mutta sen seurauksena rengas rikkoutui ja menetimme jonkin verran ylimääräistä aikaa. 

- Sen jälkeen kaikki meni hyvin. Päivän viimeinen EK ajettiin pimeässä ja paikka paikoin tiellä oli todella runsaasti vettä ja aika rajuja vesilätäköitä. Ajoin ne varman päälle, kuten myös pitkien suorien jälkeiset jarrutukset, kun sitä ei tiennyt, miten auto lähti milloinkin pysähtymään, Lundholm kertoi yötauolle saavuttuaan.

Lindholm ajoi puolet päivän erikoiskokeista talvirenkailla, joita kilpailijoille on varattu kaksi sarjaa koko viikonlopuksi. Huomenna kilpaillaan vuoristossa, jossa erikoiskokeet olivat vielä tänään lumen ja loskan peitossa. Tiimikaveri Mikkelsen otti ison riskin ja ajoi koko päivän talvirenkailla, karaten muilta lähes minuutin päähän.

- Tilanne on huomenna sama kaikille. Voi olla, että jos lumitilanne vuorilla on huomennakin paha niin 
erikoiskokeita saatetaan peruuttaakin. Tänään ajoimme kaksi ensimmäistä erikoiskoetta märänkelin renkaalla, jonka jälkeen vaihdoimme talvirenkaat alle. Se oli oikea valinta näihin olosuhteisiin ehdottomasti. 

- Hyvä kysymys on se, että millä renkailla huomenna ajamme ja minkälaiset olosuhteet odottavat erikoiskokeilla? Mielenkiintoinen päivä tulossa. Yritetään jatkaa samalla tavalla, Lindholm toteaa.

Monzan MM-ralli jatkuu lauantaina seitsemällä (126,95 km) Monzan pohjoispuolella vuoristossa 
sijaitsevalla maastoerikoiskokeella. Ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kolme Monzan moottoriradan alueella ajettavaa (40,25 km) erikoiskoetta. Voittajia odotetaan maaliin klo 15:00 Suomen aikaa.


Tuloksia: Monzan MM-ralli, Italia, WRC3-luokka:
1. Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger (NOR) Škoda Fabia R5 Evo 54:33,5
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo + 52,5
3. Oliver Solberg (SWE) – Aaron Johnston (IRL) Škoda Fabia R5 Evo + 53,7
4. Jari Huttunen – Mikko Lukka (FIN) Hyundai i20 R5 + 1:06,8
5. Kajetan Kajetanowicz - Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia R5 Evo + 1:29,7

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 28-29
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 18.19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 04-05
  Seb
  SM Ralli Oulu
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 02-03
  Oct
  Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi