news

Lindholm päätti rallikautensa kahdeksanteen sijaan Italiassa
21 November 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen sijoittuivat Italian ralli- sekä  sorarallimestaruussarjojen viimeisessä osakilpailussa Tuscan Rewind -rallissa kahdeksanneksi. Suomalaiskaksikon matkaa hidasti irronnut tukivarsi.

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen koronapandemian värittämä rallikausi 2020 päättyi Italian Tuscan Rewind -ralliin. Yhdeksän EK:n mittaisessa ja vajaat 100 EK-kilometriä käsittäneessä sorarallissa yhteistyökumppaneidensa sekä MRF Tyresin tuella italialaisen HK Racingin Škoda Fabia R5:lla kilpaillut Lindholm sijoittui teknisten murheiden jälkeen kahdeksanneksi. Rallin voittoon ajoi Škodan Marco Bulacia Wilkinson, jolle Lindholm joutui taipumaan 1:36,4 minuuttia.

- Eipä se epäonni meitä vieläkään jättänyt. Keskimmäisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä automme tukivarren pultti oli niin löysällä että tukivarsi pääsi liikkumaan ja automme kiemurteli pätkillä eteenpäin. Muutaman sijan menetimme. Ennen murheitamme olimme kuudentena. Viides tai kuudes sija olisi ollut täältä realistinen tulos.

Lindholm kertoo, että Toscanan alueella Siennan maakunnassa sijaitsevan Buonconventon 
ympäristössä ajetun rallin tiestö oli alusta loppuun hyvä.

- Hienoja teitä ja kokemus oli sen puoleen hieno. Tiet olivat vaihtelevia. Lyhin EK oli hitain ja  teknisin, keskipitkä nopeahko ja tekninen ja rallin pisin EK sellaista jouheaa soratietä alusta loppuun.

- Kiva kisa ja testimielessä onnistunut reissu. Alueella satoi eilen ja tänään oli tuulista ja kylmää. 

Lämpötila pyöri viiden ja kahdeksan asteen välillä plussalla. MRF:n sorarenkailla ei ole koskaan 
ajettu näin kylmissä soraralliolosuhteissa. MRF Tyres sai sorarallirenkaistaan tärkeää tietoa ja se olikin rallimme päätavoite.

Lindholm haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan hienosta kaudesta, joka pystyttiin pandemiasta huolimatta vetämään läpi lähes suunnitellusti.

- Jossain kohtaa näytti siltä, että talvikauden jälkeen emme aja ainoatakaan rallia. Ajoimme kauden aikana kuitenkin viisi SM-rallia, yhden MM-rallin, neljä EM-rallia ja kaksi kansallista rallia 
Italiassa. Kaksitoista rallia on olosuhteet huomioiden hyvä määrä ja kiitos siitä kuuluu kaikille yhteistyökumppaneillemme. Pystyimme hyviin tuloksiin ja EK-aikoihin. Parannettavaa jäi, virheistä on otettu opiksi ja ensi kaudella jatketaan uudella innolla, Lindholm muistuttaa.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 22-25
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 20-23
  May
  Vodafone Rally de Portugal
  WRC
 • 28-29
  May
  Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 03-06
  Jun
  Rally Italia Sardegna
  WRC
 • 18-19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 15-18
  Jul
  Rally Estonia
  WRC
 • 13-14
  Aug
  Top Building Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  SM KokUA 60-v Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-03
  Oct
  Rally Finland
  WRC

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi