news

Lindholm matkaa Italian rallimestaruussarjojen finaaliin
16 November 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen osallistuvat ensi lauantaina Italian ralli- sekä sorarallimestaruussarjojen viimeiseen osakilpailuun Tuscan Rewind -ralliin Italiassa. Suomalaiskaksikko kilpailee rallissa yhteistyökumppaneidensa sekä MRF Tyresin tuella italialaisen HK Racingin Škoda Fabia R5:lla.

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen tiivis syyskausi päättyy tulevana lauantaina Toscanan alueella Siennan maakunnassa sijaitsevan Buonconventon ympäristössä ajettavaan Tuscan Rewind -soraralliin Italiassa. Kysymyksessä on Italian molempien kansallisten rallisarjojen, rallimestaruus- sekä soramestaruussarjojen, viimeinen osakilpailu. Lindholm ja Korhonen osallistuvat kilpailuun italialaisen HK Racingin Škoda Fabia R5:lla.

- Edellinen kilpailu HK Racingin kanssa päättyi tekniseen vikaan, joten heillä oli intressiä tarjota korvaavaa kilpailua. Myös MRF Tyres oli kiinnostunut osallistumaan soraralliin, joita emme viimeisen puolen vuoden aikana ehtineet kovin montaa heidän kanssaan ajaa. Haluamme kehittää heidän renkaitaan edelleen ja osallistuminen Italian päärallisarjojen finaaliin on MRF Tyresin tunnetuksi tekemisen kannalta myös hyvä asia.

Yksipäiväisen rallin reitti kulkee suurimmalta osin pitkin 1980-luvun ralliklassikon San Remon MM- rallin kuuluja sorateitä.

- Alueen tiet ovat kohtuullisen jouheita ja kovapintaisia sorateitä, joilla pito vaihtelee sen mukaan, kuinka puhtaita tiet irtosorasta ovat. Tiet ovat suomalaiselle rallikuljettajalle kuitenkin tutun oloisia. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, jotka päivän aikana ajetaan kolmeen eri kertaan. Veikkaan, että lähtöjärjestystä vaihdetaan jossain kohtaa päivää.

- Kun kysymyksessä on kahden eri rallisarjan finaaliosakilpailu niin saamme vastaamme kovan liudan kuljettajia. Kyllä me lähdemme sinne rallia ajamaan emmekä kyttäämään mitään. Haluamme verrata renkaitamme ja omaa vauhtiamme kilpailijoihin. Ja totta kai sitä aina yrittää ajaa virheittä ehjän kisan ja kehittää perusvauhtiamme yhä korkeammalle tasolle. Se on myös yksi tulevan lauantain ensisijaisista tavoitteistamme, Lindholm päättää.

Italian rallimestaruussarjojen finaalikilpailu käynnistyy ensi viikonlopun lauantaina klo 8:01 Suomen aikaa. Yksipäiväisen rallin ohjelmassa on kolme kolmeen eri kertaa ajettavaa soraerikoiskoetta. Erikoiskokeiden yhteispituus on 92,13 km. Ralli päättyy lauantaina iltapäivällä klo 17:00 Suomen aikaa.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 22-25
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 20-23
  May
  Vodafone Rally de Portugal
  WRC
 • 28-29
  May
  Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 03-06
  Jun
  Rally Italia Sardegna
  WRC
 • 18-19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 15-18
  Jul
  Rally Estonia
  WRC
 • 13-14
  Aug
  Top Building Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  SM KokUA 60-v Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-03
  Oct
  Rally Finland
  WRC

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi