news

Lindholm jatkaa EM-rallikauttaan Unkarissa
04 November 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat tulevana viikonloppuna rallin EM- sarjan neljänteen osakilpailuun Unkari-ralliin. TGS Worldwiden Škodalla kilpailuun osallistuva suomalaiskaksikko ajaa rallissa MRF Tyresin testikuljettajina.

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen rallikausi jatkuu rallin EM-sarjan neljännessä osakilpailussa, joka ajetaan tulevana viikonloppuna Unkarissa. Asfalttiteillä ajettava Unkarin EM- ralli ajetaan itäisessä Unkarissa Nyíregyházan alueella 230 km maan pääkaupunki Budapestistä itään. Kilpailu tunnettiin aiemmin Nyíregyháza-rallina, jota on KV-tasolla ajettu vuodesta 2004. Unkarin EM-rallin nimellä kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran viime vuonna.

Kansainvälinen Autoliitto FIA sekä rallin EM-sarjan promoottori ovat sitoutuneet kilpailemaan myös jatkossa Unkarissa, ja tämä päätös vaikutti myös siihen, että Lindholm sekä MRF Tyres osallistuvat kolmesta tämän kauden jäljellä olevasta vaihtoehdosta juuri Unkarin EM-ralliin.

- Tänä vuonna EM-sarjaan on pandemian takia otettu on-off -tyylisesti ralleja mukaan. Unkarilla on vakiopaikka sarjassa ja se oli etenkin MRF Tyresille tärkeä syy olla tulevassa kisassa mukana. Meillä on neljän kilpailun sopimus, ja tuleva ralli on neljäs yhteistyössä MRF:n kanssa, Lindholm sanoo.

Suomalaiskaksikko ajaa Unkarissa ensi kertaa kilpaa. Ennakkotiedot sekä videot viime vuoden reitistä kertovat, että edessä on melko kovavauhtinen asfalttiralli.

- Tiestö on Saksan MM-rallin tyyppistä keskinopeudeltaan saman tasoista kapeaa ja paikoin melko pomppuista asfalttitietä. Ajamme keskiviikkona vielä rengastestin. Meillä on Portugalin Fafen rallista saatujen kokemusten perusteella uusia asfalttirenkaita kokeiltavana. Sää viikonlopulle voi olla muutamasta plusasteesta aina 20 asteeseen. Nyt lupaa tihkusadetta, mutta toivottavasti ei sada lunta.

Tulevaan ralliin osallistuu EM-sarjan kärkinimien ohella myös yksi nykyinen ja kaksi entistä WRC- tason tallikuljettajaa: Craig Breen (Hyundai), Andreas Mikkelsen (Škoda) ja Mads Östberg (Citroën).

- Referenssiä löytyy, ja se on yksistään hyvä asia. Tavoitteemme on tuottaa paljon vertailukelpoista tietoa uusista renkaistamme sekä tekemään mahdollisimman hyvää työtä myös tuloksellisesti, Lindholm muistuttaa.

Unkarin EM-rallin käynnistyy tulevana perjantaina myöhään illalla Rabócsiringin rallicrossradalla ajettavalla yleisö-EK:lla (2,4 km). Ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla EK:lla (118,78 km) ja päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta (69,88 km). Voittajia odotetaan sunnuntai-iltapäivänä klo 17:00 jälkeen Suomen aikaa kilpailun maaliin.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 28-29
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 18.19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 04-05
  Seb
  SM Ralli Oulu
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 02-03
  Oct
  Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi