news

Jarrut pettivät Lindholmin Portugalissa
03 October 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen joutuivat keskeyttämään rallin EM-sarjaan kuuluvan Fafe-rallin Portugalissa jarrujen pettämisen takia ulosajoon. Kilpailun kolmannella EK:lla tapahtuneen ulosajon seurauksena Lindholmin Škodaan syntyneet vauriot olivat niin mittavat, että suomalaiskaksikko ei pysty keskeytyksensä jälkeen jatkamaan rallia.

Rallin EM-sarjan kolmas osakilpailu Fafe-ralli Portugalissa päättyi Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen osalta rallin kolmannella EK:lla keskeytykseen ja samalla isoon pettymykseen. Asfalttialustalla ajettavassa rallissa Lindholmin ulosajo tapahtui vain muutama sata metriä EK 3:n lähdöstä.

- Kysymyksessä oli EK:n toinen jarrutus. Data kertoi, että jostain syystä jarrupaine nousi jarruttaessa vain muutamaan bariin, kun sen olisi pitänyt nousta neljäänkymmeneen bariin. Meillä oli aika paljon kyytiä siihen mutkaan ja kun tunsin, että auto ei pysähdy niin ehdin kääntää sitä sen verran että osuimme vasen takakulma edellä päin kivimuuria.

Lindholm sanoo, että olosuhteet Pohjois-Portugalissa olisivat olleet otolliset menestykseen. Auton säädöt ja renkaat toimivat kostealla ja osin kuivalla asfalttitiellä loistavasti.

- Olimme shakedownissa nopein ja ralli alkoi hyvin. Sää oli vaihteleva. Välillä tie oli kostea ja toisaalta taas kuiva. Vaihtelevat ja haastavat olosuhteet sopivat pohjoismaalaiselle kuljettajalle hyvin. Renkaat toimivat vaihtelevalla pidolla hienosti. Toimiva tuote meillä oli käytössä, Lindholm summasi.

Lindholmin Škodan takakulma rikkoutui törmäyksessä sen verran pahasti, että kaksikko ei pääse jatkamaan rallia huomenna.

- Tämä kuuluu sarjaan ”uskomattomat jutut”. Epäonnemme harmittaa jo kaikkien puolesta, ei hyvänen aika, Lindholm huokaa.

- Ennen törmäystä ehdin jo hetken huolestua itseni ja kartanlukijani puolesta: vauhtia oli aika paljon kun tajusin, että nyt ei ole mitään millä sitä vauhtia pysäyttää. Mutta olemme kuitenkin OK, emme loukkaantuneet törmäyksessä, Lindholm muistuttaa.

Lindholm ei vielä tiedä, jatkuuko kausi tästä vielä yhdellä EM-rallilla vai ei.

- Joka tapauksessa vuosi on ollut meille kaikille koronapandemian takia todella haastava. Erityisen suuri kiitos kuuluu kaikille yhteistyökumppaneilleni, että he ovat vaikeasta vuodesta huolimatta olleet matkassamme mukana. Kiitos! Tästä vielä noustaan, Lindholm lupaa.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 22-25
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 20-23
  May
  Vodafone Rally de Portugal
  WRC
 • 28-29
  May
  Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 03-06
  Jun
  Rally Italia Sardegna
  WRC
 • 18-19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 15-18
  Jul
  Rally Estonia
  WRC
 • 13-14
  Aug
  Top Building Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  SM KokUA 60-v Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-03
  Oct
  Rally Finland
  WRC

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi