news

Lindholmin kausi jatkuu Fafen asfalttiteillä
29 September 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen osallistuvat TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun Portugalissa. MRF Tyresin testikuljettajana toimiva Lindholm ajaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen EM-sarjassa kuudentena.

Rallin EM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Portugalissa. Alkuperäiseen kalenteriin Portugalin osakilpailuksi oli merkitty Azoreiden saarella ajettava Rally Azores, joka jouduttiin koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitteiden takia tänä vuonna peruuttamaan. Tilalle löytyi asfalttiteillä ajettava Rally Fafe Montelongo, jota ei ole koskaan kilpailtu EM-arvoisena.

EM-sarjan uutuusralli ajetaan Pohjois-Portugalissa Fafen kaupungin ympäristössä. Alue on kuuluisa Portugalin MM-rallin Power Stage -erikoiskokeesta ja sen kuuluisasta hyppyristä. Intialaisen rengasjätin MRF Tyresin testikuljettajana ralliin osallistuva Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat tulevana lauantaina reitille lähtönumerolla 5.

- Edessä on mielenkiintoinen kilpailu, josta kenelläkään ei ole ennakkokokemusta. Reitillä kilpaillaan siis puhtaasti nuotista ajamalla. Esimerkiksi Rooman EM-rallissa näki selvästi sen, että ne jotka olivat aikaisemmin ajaneet kyseisen rallin, ajoivat kapeilla ja haastavilla erikoiskokeilla isoja eroja muihin nähden.

Lindholmin talli TGS Worldwide lähetti Škodan matkaan kohti Portugalia jo viime viikon keskiviikkona.

- Portugalissa testaamme kilpailuolosuhteissa MRF:n asfalttirallirenkaita, joista on taas uusin kehitysversio käytössämme. Automme on tänään tiistaina paikalla ja keskiviikkona ajamme Fafen lähistöllä rengastestin. Viikonlopulle on luvattu sadekeliä, joten se tekee rallista varmasti mielenkiintoisen. En ole aikaisemmin ajanut MRF:n saderallirenkaalla, joten sekin tulee nyt tutuksi, Lindholm toteaa.

Lindholm odottaa itseltään ehjää ajosuoritusta, jotta hän voisi kerätä mahdollisimman paljon tietoa rengasvalmistajan hyväksi. Myös menestyminen etenkin nuorten alle 28-vuotiaiden kuljettajien pistetaulukossa kiinnostaa. Kilpailun järjestäjä on ilmoittanut, että ralli ajetaan ilman yleisöä.

- MRF:lle olisi tärkeää, että saisin myös pisteitä. Ajan EM-sarjan yleiskilpailussa kuudentena ja nuortenluokassa kolmantena. On mielenkiintoista myös nähdä, miten rallijärjestäjä saa pidettyä fanaattiset portugalilaiset rallifanit poissa erikoiskokeilta.

Rallin EM-sarjan kolmas osakilpailu Rally Fafe Montelongo käynnistyy lauantaina 3. lokakuuta Fafesta klo 10:30 Suomen aikaa. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 95,79 km. Ralli jatkuu sunnuntaina, jolloin ajetaan toiset yhdeksän erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 87,15 km. Rallin maaliin voittajia odotetaan sunnuntai-iltana klo 21:30 Suomen aikaa.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

calendar -20

 • 16-18
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 7-8
  Feb
  SM Vaakuna-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 13-16
  Feb
  Rally Sweden
  WRC
 • 28-29
  Feb
  SM-Itäralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 24-26
  Jul
  Rally di Roma Capitale
  FIA ERC
 • 8-9
  Aug
  Rally Città di Arezzo - Valtiberina
  ITALY
 • 14-16
  Aug
  Rally Liepāja
  FIA ERC
 • 4-5
  Seb
  SM O.K.-Auto Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  Pohjanmaa SM-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 2-4
  Oct
  Rally Fafe Montelongo
  FIA ERC
 • 6-8
  Nov
  Rally Hungary
  FIA ERC
 • 20-21
  Nov
  Tuscan Rewind
  ITALY

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi