news

Lindholm kauden kolmannella voitolla Ralli SM-sarjan kärkeen
05 September 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajoivat Ralli SM-sarjan toiseksi viimeisen SM-osakilpailun voittoon Kouvolassa. Kauden kolmannen ykköstilan myötä kaksikko starttaa kolmen viikon kuluttua SM1-luokan Suomen mestaruuden ratkaisevaan SM Pohjanmaa-ralliin yhteispisteiden kärkipaikalta.

Ralli SM-sarja saa kutkuttavan loppuratkaisun kolmen viikon kuluttua Seinäjoella. GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen tavoitteena Kouvolasta oli ajaa TGS Worldwiden Škodalla voitto ja siten varmistaa Suomen mestaruuden ratkaisevaan osakilpailuun hyvät lähtöasemat.

Kouvolassa Lindholm ajoi rallin johdossa lähdöstä maaliin. Viimeisen erikoiskokeen varmistelun myötä ero toiseksi ajaneeseen Teemu Asunmaahan kaventui 5,2 sekuntiin. Samalla erolla rallin kolmanneksi ajoi Mikko Heikkilä.

- Yllättävän täpärälle meni. Iltapäivän toinen lenkki oli haasteellinen ajaa ensimmäisenä autona. Tiellä oli mutaa ja minun piti piirtää sinne omat ajolinjani. En ottanut yhtään riskejä, koska pito vaihteli paljon: välillä oli syviä uria, kuivaa ja taas seuraavan mutkan takana liukasta mutaa. Viimeisellä EK:lla hävisimme 14,2 sekuntia, mutta se oli tietoinen valinta. Ralli meni niin kuin pitikin, Lindholm hymyili maalissa.

Kilpailun puolivälissä Lindholm oli kellottanut jokaiselle neljälle EK:lle pohja-ajan ja johti tauolla kilpailua 15,8 sekunnilla. Päivän viidennen pohja-ajan Lindholm kellotti rallin kuudennelle ja toiseksi viimeiselle EK:lle. Ennen viimeistä EK:tta Lindholm johti rallia 19,2 sekunnilla.

- Tänään oli kiva ajaa. Ajoimme ehjän kilpailun ja meillä ei ollut ainoatakaan tilannetta. Fiilis oli koko ajan hyvä. Myös automme tuntui todella hyvältä, ja kiitos siitä tiimille. Kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille. Voittoa tavoiteltiin ja se tuli, ja olemme suoritukseemme tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa kolmen viikon kuluttua Seinäjoella.

Ralli SM-sarjan ratkaiseva viimeinen osakilpailu ajetaan 25.-26. syyskuuta Seinäjoella. Kauden viimeisestä osakilpailusta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet. Sarjan loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun pisteet (4/5).


Tuloksia: SM O.K. Auto-ralli, Kouvola:
1. Emil LindholmMikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo 48:13,8
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Škoda Fabia R5 Evo + 5,2
3. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen Škoda Fabia R5 Evo + 5,2
4. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia R5 + 13,4
5. Juuso Metsälä – Matti Kangas Škoda Fabia R5 + 2:47,7

SM1-luokan epävirallinen pistetilanne 4/5 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 95
2. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 88
3. Mikko Heikkilä Škoda Fabia R5 Evo 37
4. Juuso Metsälä Škoda Fabia R5 37
5. Esa Ruotsalainen Škoda Fabia R5 36

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 28-29
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 18.19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 04-05
  Seb
  SM Ralli Oulu
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 02-03
  Oct
  Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi