news

Lindholm Latvian EM-rallin päätöspäivää kuudentena
15 August 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat rallin EM-sarjan toisessa osakilpailussa Liepaja-rallissa Latviassa avauspäivän jälkeen kuudentena. Ralli jatkuu huomenna sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evon rattiin palannut Emil Lindholm ajaa Latvian EM-rallissa avauspäivän jälkeen kuudentena. Suomalaiskuljettajan nousujohteisen ajopäivän katkaisi kaksi pyörähdystä rallin viimeisellä erikoiskokeella. Ennen viimeistä erikoiskoetta Lindholm oli noussut rallissa jo neljänneksi, mutta pyörähdyksessä menetetyt 20 sekuntia pudottivat Lindholmin kuudenneksi.

Intialaisen MRF Tyres rengasjätin testikuljettajana rallissa toimiva Lindholm ajoi kilpailun kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle viidenneksi nopeimmat ajat. Päivän kolmannella EK:lla Lindholm oli jo toinen ja pyörähdyksien saattelemana päivän viimeisellä EK:lla seitsemäs.

- Omaan piikkiin menee molemmat pyörähdykset. Tie oli irtosoran takia liukas ja muutenkin teknisesti vaikea ajaa. Ajoin hieman liian kovaa. Molemmissa tapauksissa automme perä lähti mutkassa alta ja pyörähdimme tielle poikittain. Jouduin kapealla tiellä peruuttelemaan ja se vei aikaa. Täällä sorateillä on melko erilainen tienpinta, johon olen tottunut. Huomenna kokemuksia rikkaampana uusi yritys. Neljäs sija on haarukassa ja sitä lähdetään puhtaalla ajolla huomenna tavoittelemaan, Lindholm totesi iltahuoltoon tullessaan.

Lindholmin tallikaveri Hyundain tehdaskuljettaja Craig Breen ajaa rallissa viidentenä. Lindholm ehätti nousta jo 15 sekunnilla irlantilaiskuljettajan etupuolelle, mutta huomiseen ratkaisevaan kilpailupäivään takaa-ajettavaa jää 6,2 sekuntia.

- Pyörähdyksiä lukuun ottamatta meillä oli hyvä päivä. Pysyimme hyvin tallikaverimme vauhdissa ja renkaamme toimivat jälleen erinomaisen hyvin. Missään vaihteessa ei ole tarvinnut ihan hampaat irvessä maksimia puristaa, koska maaliin olisi tärkeätä päästä. Kundit kärjessä ajaa ihan limitillä, joten mitä tahansa voi tapahtua. Periksi ei anneta, Lindholm lupaa.

Liepaja-ralli jatkuu Latviassa huomenna sunnuntaina klo 9:00. Päätöspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 87,66 km. Voittajia odotetaan rallin maaliin sunnuntai-iltana klo 18:30.

Tulokset lauantain jälkeen:
1. Oliver Solberg (SWE) – Aaron Johnston (IRL) VW Polo GTI R5 44:25,1
2. Mads Östberg – Torstein Eriksen (NOR) Citroen C3 R5 + 10,0
3. Aleksei Lukyanuk – Dimitri Eremeev (RUS) Citroen C3 R5 + 16,2
4. Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo (FIN) Škoda Fabia R5 Evo + 30,6
5. Craig Breen – Paul Nagle (IRL) Hyundai i20 R5 +30,8
6. Emil LindholmMikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo + 37,0

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

calendar -20

 • 16-18
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 7-8
  Feb
  SM Vaakuna-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 13-16
  Feb
  Rally Sweden
  WRC
 • 28-29
  Feb
  SM-Itäralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 24-26
  Jul
  Rally di Roma Capitale
  FIA ERC
 • 8-9
  Aug
  Rally Città di Arezzo - Valtiberina
  ITALY
 • 14-16
  Aug
  Rally Liepāja
  FIA ERC
 • 4-5
  Seb
  SM O.K.-Auto Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  Pohjanmaa SM-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 2-4
  Oct
  Rally Fafe Montelongo
  FIA ERC

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi