news

Lindholm ajaa kymmenentenä avauspäivän jälkeen
25 July 2020
GRX-tiimin TGS Worldwiden Škodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat Rooman EM-rallissa sijalla kymmenen avauspäivän jälkeen. Rallin johdossa ajaa Citroënin venäläiskuljettaja Aleksei Lukyanuk.

Rallin EM-sarjaan kuuluvan Rally di Roma Capitalen avauspäivänä ajettiin kuusi erikoiskoetta. Intialaisen MRF Tyres -rengasyhtiön testikuljettajina toimivat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttasivat päivään aika- ajoerikoiskokeen tulosten perusteella viidentenä autokuntana. Päivän aikana ohjelmassa oli kolme kahdesti ajettavaa erikoiskoetta.

Aamupäivän lenkillä Lindholmin eteen startannut Italian Citroën-kuljettaja Andrea Crugnola ajoi välittömästi rajusti ulos ja EK keskeytettiin yli tunniksi. Lindholm pääsi vaivoin romuttuneen auton ohi. Aikahyvitystä lienee tulossa tai sitten aikasakkoa, sillä rallin järjestäjä väittää, että Lindholmille näytettiin välitöntä pysähtymistä tarkoittavaa punaista lippua.

- Mitään lippua meistä kumpikaan ei missään vaiheessa nähnyt. En tiedä sitten, mistä pusikosta sitä oli heilutettu. Iltayö näyttää, saadaanko aikahyvitystä vai sakkoa. Auto oli pahasti keskellä tietä. Pääsimme juuri ja juuri auton ja kaiteen välistä jatkamaan matkaamme.

- Vuosi tässä on kulunut kun viimeksi kun asfaltilla rallia on ajettu. Ja se näkyi tänään. Omassa nuotissasi oli parannettavaa ja aamupäivän pätkillä huomasin nopeasti, että olin väärässä autoni säätöjen suhteen. Päivätauolla teimme säätömuutoksia ja auto oli iltapäivällä paljon parempi ajaa. Renkaamme toimivat koko päivän hienosti, Lindholm kertoo.

Lindholmin tehtävänä Roomassa on testata intialaisen MRF Tyresin valmistamien asfalttirallirenkaiden eri kehitysversioita kilpailuolosuhteissa yhdessä Hyundain Craig Breenin ohella.

- MRF Tyres on ollut erittäin tyytyväinen ajoomme, tuloksiimme sekä palautteeseemme. He haluavat kaksi autoaan maaliin ja tätä ohjetta pyrimme noudattamaan. Ja se on ollut tavoitteemmekin. Välillä olemme pysyneet (Craig) Breenin vauhdissa ja toisinaan emme. Hänelle on täältä muutama tutumpi pätkä, joilla eroa on syntynyt.

- Huomenna ajamme kolme erikoiskoetta kolmeen kertaan. Onneksi tiedossa on teitä, joilla mutkia ei juuri pääse leikkaamaan, siksi tien pinta pysyy varmasti tämänpäiväistä puhtaampana, Lindholm muistuttaa.

Rallin EM-sarjaan kuuluva Rally di Roma Capitale päättyy huomenna sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin noin klo 19:00 Suomen aikaa.


Rally di Roma Capitale tulokset 1. päivän jälkeen:
1. Aleksei Lukyanuk – Dmitri Eremeev (RUS) Citroën C3 R5 58:52,7
2. Giandomenico Basso – Lorenzo Granai (ITA) Volkswagen Polo GTI R5 + 34,1
3. Oliver Solberg – Aaron Johnston (SWE/IRL) Volkswagen Polo GTI R5 + 47,1
.....
6. Craig Breen – Paul Nagle (IRL) Hyundai i20 R5 + 59,7
10. Emil Lindholm - Mikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo2 + 1:40,0

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 22-25
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 20-23
  May
  Vodafone Rally de Portugal
  WRC
 • 28-29
  May
  Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 03-06
  Jun
  Rally Italia Sardegna
  WRC
 • 18-19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 15-18
  Jul
  Rally Estonia
  WRC
 • 13-14
  Aug
  Top Building Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  SM KokUA 60-v Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-03
  Oct
  Rally Finland
  WRC

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi