news

Emil Lindholm: ”Jatkamme Itärallissa siitä mihin Ruotsissa jäimme”
25 February 2020
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat talvikauden viimeiseen ralli SM-osakilpailuun Joensuussa sarjapisteiden kakkospaikalta. TGS Worldwiden Škodalla SM1-luokassa kilpaileva kaksikko hakee perinteisestä Itärallista palkintopallisijoituksilleen jatkoa.

Pitkään jatkuneet vesisateet sulattivat myös Joensuun ympäristöstä suurimman osan alueen lumipeitteestä, mutta onneksi ralliviikon alussa lunta saatiin hieman lisää ja viikko etenee pakkaskelissä kohti lauantain H-hetkeä.

Joensuun ympäristön vaaramaisemissa ajettavan Itärallin reitillä on kaikkiaan viisi haastavaa erikoiskoetta, joiden yhteispituus on lähes sata kilometriä. Rallin ensimmäistä erikoiskoetta lukuun ottamatta reitti on sama kuin vuosi sitten.

- Nämä sääolosuhteet ovat tämän talven erikoisuus ja valitettavan tuttu asia muun muassa Ruotsin MM-rallista. Hyvä että on edes pakkasta niin tiet pysyvät hyvässä kunnossa. Vuosi sitten rallin kolmannelta EK:lta alkanut sankka lumipyry sai aikaiseksi sen, että loppu rallista oli sellaista kurvailua. Toivotaan, että pääsemme ajamaan ne kolme viimeistäkin erikoiskoetta hyvissä olosuhteissa.

Lähtönumerolla 3 reitille starttaava Lindholm kertoo, että kaikki on kunnossa tulevaan.

- Meillä oli Ruotsissa perjantain pätkillä varmasti luokkamme paras auto ja kiitos siitä TGS Worldwidelle. Siitä jatketaan, mihin Ruotsissa jäimme. Joensuussa tiet ovat hieman nopeampia. Ehkä jäykistämme hieman auton alustaa, ei muuta. Mutta parhaimman tuloksen saa kun kuljettaja muistaa säätää hieman itseään, ja sen aion tehdä.

Lindholm kertoo, että he lähtevät lauantaina hakemaan Itärallista hyvää ja ehjää suoritusta.

- Mikkelin voitto paikkasi hyvin Arctic Lapland -rallin pientä epäonnistumista, joten Itärallin reitille voimme lähteä hieman rauhallisimmin mielin. Seuraamme Teemun (Asunmaan) tekemisiä. Pakko ei ole voittaa, ellei Teemu aja rallin johdossa. Siinä tapauksessa voittoa pitää kyllä yrittää.

Talvikauden viimeinen SM-osakilpailu Itäralli käynnistyy Joensuun torilta lauantaina karkauspäivänä 29. helmikuuta klo 10:01 alkaen. Päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,1 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana rallin maaliin Joensuun torille klo 18:35 alkaen.


SM-pistetilanne SM1-luokka:
1. Teemu Asunmaa Skoda 52
2. Emil Lindholm Skoda 45
3. Eerik Pietarinen Skoda 35

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 22-25
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 20-23
  May
  Vodafone Rally de Portugal
  WRC
 • 28-29
  May
  Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 03-06
  Jun
  Rally Italia Sardegna
  WRC
 • 18-19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 15-18
  Jul
  Rally Estonia
  WRC
 • 13-14
  Aug
  Top Building Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  SM KokUA 60-v Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-03
  Oct
  Rally Finland
  WRC

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi