news

Lindholm päätti Suomen MM-rallin pohja-aikaan
06 August 2023
Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen päättivät epäonnisen Suomen MM-rallinsa Power Stage-erikoiskokeen pohja-aikaan ja kolmeen MM-pisteeseen. WRC2-luokan lopputuloksissa suomalaiskaksikko ajoi sijalle 13.
 
Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen mahdollisuudet kilpailla Suomen MM-rallin WRC2-luokan voitosta tyrehtyivät perjantaina päivän toiseksi viimeisellä EK:lla, jossa suomalaiskaksikon Hyundaista petti eturipustus. Korjaustoimet EK:n jälkeisellä siirtymäosuudella eivät tuottaneet tulosta, joten ralli on jätettävä perjantain osalta kesken.

Perjantain iltahuollossa rikkoutunut etupää rakennettiin uudelleen kuntoon, ja suomalaiskaksikko palasi lauantaina ralliin mukaan. Kaksikko kellotti päivän aikana tasaisesti EK-aikoja viiden nopeimman joukkoon. Aamupäivän neljällä ensimmäisellä EK:lla Lindholm ajoi WRC2-luokassa sijat 5–5–4–4 ja iltapäivähuollon jälkeen samoilla erikoiskokeilla sijat 2–3–2–3.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Lindholm kellotti päivän neljälle EK:lle kolme pohja-aikaa, ja oli rallin päättäneellä Power Stagella nopein, ajaen täydet kolme MM-pistettä.

- Hyvä päätös rallille, mutta tulos oli totta kai pettymys. Meillä on pieniä lämpöongelmia viimeisellä pätkällä, mutta siitä selvittiin. Tänään taisteltiin ihan hyvin. Perjantaina ripustuksen pettäminen ja rengasrikon pelko Lankamaa 2 erikoiskokeella olivat oikeastaan ainoat isommin aikaa vieneet murheemme tässä rallissa.

- Lauantain paluu reitille oli automme kehityksen kannalta tärkeä ja hyödyllinen. Saimme kokeilla välillä vähän hölmöjäkin asioita, jotta löysimme eri vaihtoehdoista kaikki hyvät puolet. Aamulla oli jarruongelmaa, mutta se ratkaistiin päivähuollossa kuntoon.

Suomen MM-rallin päätöspäivän sunnuntain neljälle EK:lle Lindholm kellotti kolme pohja-aikaa ja yhden kakkossijan.

- Hyvä päivä meille. En sitten tiedä, miten kovaa muut ajoivat, mutta meillä kaikki toimi hienosti. Saimme myös hyviä ajatuksia siitä, mitä voisimme jatkossa tehdä, Lindholm totesi maalissa.

Lindholmin ja Hämäläisen työt Hyundailla jatkuvat MM-sarjassa syksyllä. Missä MM-osakilpailussa? Se selviää myöhemmin.
 
Tuloksia; Suomen MM-ralli WRC2-luokka:
1. Sami Pajari – Enni Mälkönen (FIN) Škoda Fabia RS Rally2 2:43:15.0
2. Adrien Fourmaux – Alexandre Coria (F) Ford Fiesta Rally2 + 33.8
3. Nikolai Gryazin – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia RS Rally2 + 1:07.8
….
13. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia RS Rally2 + 10:19.6
 
WRC2-luokan MM-pisteet:
1. Andreas Mikkelsen (N) Škoda 82
2. Yohan Rossel (F) Citroën 77
3. Sami Pajari (FIN) Škoda 71
4. Oliver Solberg (SWE) Škoda 64
5. Gus Greensmith (GB) Škoda 62
6. Emil Lindholm (FIN) Hyundai 62

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi