news

Lindholmin uusi MM-ohjelma käynnistyy Viron MM-rallissa
19 July 2023
WRC2-luokan hallitseva mestaripari Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen debytoivat Viron MM-rallissa Hyundai i20 N Rally2:lla. ”Yhteistyömme on lähtenyt hienosti käyntiin. Olemme onnekkaita, että voimme toimia tiimissä, jossa voi avautua mahdollisuus ajaa myös Rally1-tasolla”, Lindholm muistuttaa.
 
Hyundai Motorsport Driver Development Program (HMDP) ohjelmaan valittu suomalaiskaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen esiintyy ensimmäisen kerran WRC2-luokan Hyundai i20 N Rally2:n ratissa tulevana viikonloppuna Viron MM-rallissa.

Vuonna 2017 perustetun HMDP-ohjelman avulla Hyundai Motorsport rakentaa tiimin tulevaisuutta, tarjoamalla nuorelle kuljettajalle ympäristön ja resurssit keskittyäkseen, harjoitellakseen ja kehittääkseen taitojaan, jotta hänestä kasvaa seuraavan sukupolven Rally1-kuljettajakandidaatti.

Lindholm tutustui uuteen ralliautoonsa ensimmäisen kerran viime viikolla Virossa ajetuissa testeissä. Auton huollosta vastaa ranskalainen 2C Compétition.

- Hyundain Rally2-tiimi on erittäin ammattimainen. Yhteistyömme on lähtenyt hienosti käyntiin. Uusi automme on erilainen, johon olen tottunut, mutta saimme ajaa sillä viime viikolla paljon. 

- Vielä on hieman tehtävää, jotta se olisi täysin sellainen kuin haluaisin sen olevan, mutta olemme jo erittäin hyvällä tasolla. Viron MM-rallin kaltaisilla nopeilla teillä ohjauksen pitää olla tarkka, ja sitä se Hyundaissa on. Testi oli hyvä kokemus ja siitä jäi hyvä fiilis, jonka jälkeen on kiva lähteä torstaina ajamaan rallia, Lindholm summaa.

Viron MM-reitti rakentuu nopeista ja paikoin pehmeistä hiekkateistä, joihin kaivautuu helposti ensimmäisen ajokerran jälkeen syvät urat. Tulevaksi viikonvaihteeksi on luvattu epävakaista säätä, joka sateineen edesauttaa teiden rikkoutumista.

Viron MM-rallissa Lindholm ja Hämäläinen starttaavat Hyundai i20 N Rally2:lla reitille lähtönumerolla 22 ja lähtöpaikalla 11. Kaksikko lähtee ajamaan palkintopallituloksesta.

- Tiimimme ei ole asettanut meille tulostavoitteita, mutta henkilökohtainen tavoitteeni on aina ajaa hyvä tulos. Viime vuonna ajoimme Virossa palkintokorokkeelle ja se on tavoitteemme myös tänä vuonna. En näe mitään syytä, etteikö tavoitteemme täyttyisi.

Viron MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 21 erikoiskoetta ja 300.42 EK-km. Ralli käynnistyy torstai-iltana klo 20:05 Tartossa ajettavalla yleisöerikoiskokeella (3.35 km). Ralli jatkuu perjantaina klo 9:08, ja edessä on heti rallin pisin kilpailupäivä. Päivän ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta ja 133.38 EK-km. Ohjelmaan kuuluu muun muassa rallin pisin EK, kahdesti päivän aikana ajettava Peipsiääre (24.35 km).

Lauantain ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta (102.61 km) ja rallin päätöspäivänä sunnuntaina vielä neljä erikoiskoetta (61.08 km). Kahdesti ajettava Kambja (18.50 km) on rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe, joka käynnistyy klo 13:15 Suomen aikaa.
 
WRC2-luokan MM-pistetilanne: 
1. Yohan Rossel (F) Citroën 77
2. Oliver Solberg (SWE) Škoda 64
3. Gus Greensmith (GB) Škoda 62
4. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 55
5. Emil Lindholm (FIN) Hyundai 44
6. Andreas Mikkelsen (N) Škoda 42

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi