news

Emil Lindholm siirtyy Hyundai Motorsportille
17 June 2023
Hyundai Motorsport on käynnistänyt uudelleen Hyundai Motorsport Driver Development Program (HMDP) ohjelman, jonka avulla tiimi vahvistaa sitoutumistaan rallin nouseviin kykyihin. Yksi Hyundai Motorsportin valitsemista nousevista kyvyistä on Emil Lindholm, jonka kakkosohjaajana jatkaa Reeta Hämäläinen.
 
Hyundai Motorsport vahvistaa sitoutumistaan FIA ralli MM-sarjaan (WRC) ja lajin nouseviin tähtiin, käynnistämällä Hyundai Motorsport Driver -kehitysohjelmansa (HMDP) uudelleen. Ensimmäistä kertaa vuonna 2017 perustetun HMDP-ohjelman avulla Hyundai Motorsport pyrkii rakentamaan tiimin tulevaisuutta, tarjoamalla nuorille kuljettajille ympäristön ja resursseja keskittyäkseen, harjoitellakseen ja kehittääkseen taitojaan, jotta heistä tulee seuraavan sukupolven Rally1-kuljettajakandidaatteja.

WRC2-luokan hallitseva mestari Emil Lindholm on valittu mukaan ohjelmaan välittömästi. Lindholm sekä Reeta Hämäläinen kilpailevat Viron MM-rallissa Hyundai i20 N Rally2-autolla WRC2-luokassa.

HMDP kehittää myös nykyistä Hyundai Motorsport Customer Racing WRC2 -ohjelmaa eteenpäin. Hyundai i20 N Rally2 -auton kehitystä tehostetaan ja sen rooli Hyundai Motorsport -järjestelmässä kasvaa. Lindholmin on määrä kilpailla Hyundai i20 N Rally2 -autolla heinäkuussa Viron MM-rallissa, ja nuoren suomalaiskuljettajan lisäsuunnitelmat WRC2-luokassa tiedotetaan aikanaan. 

Hyundai Motorsportin presidentti Sean Kim: "Olemme iloisia, voidessamme käynnistää uudelleen Hyundai Motorsport Driver -kehitysohjelman välittömästi. Meillä on jo kokeneita kuljettajia Thierryssä, Esapekassa ja Danissa, mutta nyt katsomme nuorempaan sukupolveen ja autamme heitä toteuttamaan potentiaaliaan. Ohjelma vahvistaa sitoutumistamme WRC:hen ja myös nouseviin kykyihin. Hyundain kaltaiselle valmistajalle on tärkeää tukea nuoria kuljettajia, koska haluamme antaa heille mahdollisuuden ottaa seuraavat kehitysaskeleet tuleviksi maailmanmestareiksi”.

Hyundai Motorsportin johtaja Cyril Abiteboul: "Hyundai Motorsport Driver -kehitysohjelma ei ole täyttämässä mitään puuttuvaa aukkoa, vaan kysymys on strategisesta alustasta, jolla varmistetaan, että Hyundailla on useita eri vaihtoehtoja valita kuljettaja nuorten kuljettajien joukosta. Meillä on mielenkiintoinen tiimi, jossa mukana on muun muassa Emil. Odotan jo innolla, kun alamme rakentamaan ohjelmaamme eteenpäin ja saamme tukea kuljettajien kehitystä”.

Emil Lindholm on innoissaan siitä, että hän sai mahdollisuuden olla osa lajiin sitoutunutta yhtä maailman menestyneimpää rallitiimiä. 

- Päätökseni liittyä Hyundai Motorsportille johtuu ensisijaisesti brändin todistetusta menestyksestä rallissa ja erityisesti heidän sitoutumisestaan nuorten kuljettajien kasvattamiseen. Tallin vahva omistautuminen rallille sopii täydellisesti oman intohimoni ja kunnianhimoni kanssa. Näen Viron MM-rallin erinomaisena starttina matkallemme Hyundain kanssa. 

- Viron MM-ralli on ollut aiempina vuosina tiimille sekä itselleni vahva kilpailu, mikä lisää itseluottamusta. Uskon vakaasti, että meillä on tällä kaudella kaikki mahdollisuudet nousta useita kertoja palkintokorokkeelle.

- Haluan kiittää Škoda Motorsportia, Toksport WRT:tä, kaikkia yhteistyökumppaneitani sekä erityisesti Škoda Motorsport Suomea. On ollut ilo ja etuoikeus tehdä loistavan tiimin, Maija Koskelan, Kari Aalon sekä Teijo Lahden, kanssa yhteistyötä. Iso kiitos myös kaikille faneille ja meidän matkaamme myötäeläneille ja kannustaneille ihmisille. Matka jatkuu. Sopimuksemme myötä pystymme tavoittelemaan unelmaamme, Rally1-tasoa,  Lindholm toteaa.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -23

In the 2023 season, Emil and Reeta will drive in the WRC 2 series.
*Not confirmed rally.
 • 09.-12.02
  Rally Sweden
  WRC2
 • 16.-18.02.
  Qatar International Rally
  MERC
 • 16.-19.03
  Guanajuato Rally México
  WRC2
 • 20.-23.04
  Croatia Rally
  WRC2
 • 01.-04.06
  Rally Italia Sardegna
  WRC2
 • 20.-23.07
  Rally Estonia
  WRC2
 • 03.-06.08
  Secto Rally Finland
  WRC2
 • 28.09.-01.10
  Rally Chile Bio Bío
  WRC2
 • 26.-29.10
  *Central Europe Rally
  WRC2
 • 16.-19.11
  *Forum8 Rally Japan
  WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi