news

Lindholm nousi WRC2-luokan MM-pisteissä toiseksi
23 April 2023
Toksport WRT:n Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen keräsivät Kroatian MM-rallista WRC2-luokan kolmanneksi suurimman pistepotin, jonka ansiosta suomalaiskaksikko nousi luokan MM-pisteissä toiseksi.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittuivat Kroatian MM-rallissa WRC2-luokassa neljänneksi ja MM-pisteistä ajavista autokunnista kolmanneksi. Rallin yleiskilpailussa kaksikko ajoi sijalle 11.

Tulos oli erinomaisen hyvä perjantain ongelman jälkeen, kun juuri ennen rallin toisen EK:n lähtöä vaihteensiirrosta kiinnityspultin sokka petti, pultti putosi pois paikoiltaan ja vaihdelaatikkoon jäi kolmosvaihde päälle.

Rallissa tuolloin WRC2-luokan toisena ajanut suomalaiskaksikko hävisi tapahtuman takia luokan kärjelle 1:14.7 minuuttia. EK:n jälkeen Lindholm irrotti autonsa kallistuksenvakaajan linkin edestä ja korjasi linkin pultin avulla vaihteensiirron kuntoon. Kyseinen pultti oli halkaisijaltaan samankokoinen ja sen avulla vaihteensiirto toimi taas normaalisti, mutta kaksi seuraavaa erikoiskoetta Lindholm joutui ajamaan ilman etuvakaajaa.

Rallin päättäneellä Power Stage-erikoiskokeella Lindholm koki uusia ongelmia, mutta pystyi ajamaan kolmanneksi ja sai sen myötä vielä yhden lisäpisteen.

- Noin neljä kilometriä lähdöstä kypäräpuhelimen johto irtosi kiinnityksestä, ja Reeta sai huutaa nuotteja viimeiset kymmenen kilometriä. Kypäräpuhelin meni kokonaan mykäksi.

- En kuullut yhtään nuottia, mutta muistin osan tiestä, mutta en kaikkea. Harmittavaa oli se, että menetimme reilulla parilla sekunnilla yhden sijan yleiskilpailussa. En ottanut mitään muistini varaan perustuvia riskejä, koska tulossa olevia MM-pisteitä oli turha vaarantaa.

Loppujen lopuksi Lindholm oli viikonloppuunsa tyytyväinen.

- Ihan hyvä kisa meiltä. Perjantain murheiden jälkeen tuloksemme oli paljon parempi kuin mitä osasimme odottaa. 

- Craigin (Breen) poismenon takia ei ollut helppoa lähteä ajamaan tätä rallia. Hän oli mielessäni koko ajan. Me kaikki ajoimme Kroatiassa hänen perheensä toiveiden mukaisesti Craigin muistoa kunnioittaen. Tulen aina muistamaan hänet valtavasta intohimosta rallia kohtaan. Hän oli yksi niistä, jonka olemuksesta intohimo tätä lajia kohtaa huokui, Lindholm toteaa.
 
Lopputulokset: Kroatian MM-ralli, WRC2-luokka: 
1. Yohan Rossel – Dunand Arnaud (F) Citroën C3 Rally2 2:58:45.6
2. Nikolai Gryazin – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia RS Rally2 + 16.1
3. Oliver Solberg (S) – Elliott Edmondson (GB) Škoda Fabia RS Rally2 + 1:25.4
4. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia RS Rally2 + 1:27.5
5. Adrien Fourmaux  - Alexandre CORIA (F) Ford Fiesta Rally2 + 2:18.5
6. Sami Pajari – Enni Mälkönen (FIN) Škoda Fabia RS Rally2 + 2:26.6
 
WRC2-luokan pisteet Kroatian MM-rallin jälkeen:
1. Yohan Rossel (F) Citroën 53
2. Emil Lindholm (FIN) Škoda 44
3. Oliver Solberg (SWE) Škoda 43
4. Nikolai Gryazin (ANA) Škoda 38
5. Gus Greensmith (GB) Škoda 37

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi