news

Sokka petti Lindholmin Kroatiassa
21 April 2023
Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajavat Kroatian MM-rallissa avauspäivän jälkeen WRC2-luokassa sijalla seitsemän. Rallin yleiskilpailussa kaksikko on sijalla 14.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen joutuivat nopeasti takamatkalle, kun juuri ennen rallin toisen EK:n lähtöä kiinnityspultin sokka vaihteensiirrossa petti, pultti putosi pois paikoiltaan ja vaihdelaatikkoon jäi kolmosvaihde päälle.

Avauserikoiskokeen jälkeen WRC2-luokassa toisena ajanut suomalaiskaksikko hävisi tapahtuman takia luokan kärjelle 1:14.7 minuuttia, pudoten luokkatuloksissa yhdeksänneksi.

Päivän kuuden seuraavan EK:n aikana Lindholm nousi kaksi sijaa, ajaen myös yhden pohja-ajan. Avauspäivän jälkeen WRC2-luokan hallitseva mestari ajaa seitsemäntenä, ero kärkeen on 1:27.2 minuuttia.

- Nyt meille tapahtui se kuuluisa euron vika. Ajoin autoa lähtöviivalle, kun sokka oli pettänyt ja vaihteensiirrosta kiinnityspultti oli putosi pois paikoiltaan. Siinä vaiheessa meillä ei ollut mahdollisuutta tutkia asiaa. Vaihdelaatikkoon jäi kolmosvaihde päälle, jolla starttasimme kytkintä luistattaen erikoiskokeelle.

- EK:n jälkeen vaihdoimme uuden pultin ja sokan paikoilleen, ja loppupäivä sujui meiltä ihan hyvin. Se jäi mysteeriksi, miksi sokka petti, Lindholm totesi.

Huomenna edessä on kahdeksan teknisesti vaativaa erikoiskoetta. Lindholm kertoo, että hyvä tavoite olisi nousta päivän aikana luokkatuloksissa neljänneksi.

- Ero neljänteen sijaan 16.2 sekuntia, ja se olisi meille hyvä tavoite huomiselle. Fiilis autoomme ja omaan ajamiseeni oli todella hyvä. Tänään satoi kahdella EK:lla vettä ja se teki tilanteen paikoin haastavaksi. Onnistuimme rengastaktiikassamme kuitenkin hyvin. Huomenna edessä on yksi täysin uusi pätkä. Vaikeita teitä kaikki, mutta silti omalla tavallaan ne ovat kivoja teitä ajaa, Lindholm tunnustaa.

Kroatian MM-ralli jatkuu huomenna lauantaina kahdeksalla EK:lla, joiden yhteispituus on 116.60 km. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina on ohjelmassa vielä neljä erikoiskoetta (54.48 km), joista kilpailun päättävä Zagorska Sela–Kumrovec (14.09 km) Power Stage starttaa liikkeelle klo 14:15 Suomen aikaa.
 
Tuloksia: Kroatian MM-ralli, WRC2-luokka 8/20 EK:tta: 
1. Yohan Rossel – Dunand Arnaud (F) Citroën C3 Rally2 1:19:22.4
2. Nikolai Gryazin – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia RS Rally2 + 29.9
3. Nicolas Ciamin – Yannick Roche (F) Volkswagen Polo GTI R5 + 37.6
…..
7. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia RS Rally2 + 1:27.2

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi