news

Lindholm Kroatian MM-rallista: ”Hieno asfalttikisa”
18 April 2023
Kahden MM-osakilpailun jälkeen rallin WRC2-luokassa kolmantena ajavat Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen tavoittelevat Kroatian MM-rallista ehjää kisaa ja tulosta kolmen parhaan joukkoon. ”Pidetään hyvää vauhtia yllä ja samalla muistetaan pitää vähän hauskaakin. Mielestäni Kroatian MM-ralli on ihan hieno asfalttikisa”, Lindholm toteaa.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm kilpailee Kroatian asfalttiteillä kolmatta kertaa. Aiempina vuosina 2021 (WRC3-luokan toinen) ja 2022 (WRC2-luokan kolmas) tuloksina on ollut palkintopallisijat, jollaista Lindholm ja Hämäläinen tämänkin vuoden rallissa lähtevät tavoittelemaan.

Toksport WRT:n Škoda Fabia RS Rally2:lla kilpaileva suomalaiskaksikko ajoi sunnuntaina ralliin valmistavan testin ja kaikki on valmista tulevaan. Sääennuste lupasi vielä sunnuntaina ralliviikonlopulle sadesäätä, joka näillä näkymin olisi muuttumassa poutasääksi.

- Mielenkiintoinen ralli tulossa. Tiet täällä ovat profiililtaan aika hienoja ja ne ovat pinnaltaan ok, mutta jos kisan aikana sataa vettä niin mutkien leikkauksissa tielle nousee mutaa ja likaa, ja se on tämän kisan isoin ongelma ja haaste. Sääennuste näyttäisi nyt huomattavasti paremmalta ja parhaassa tapauksessa pääsisimme ajamaan koko rallin ilman sadetta.

- Toki rengasvalinnoissa onnistuminen on tärkeä asia ja mielenkiintoinen osa tätä lajia etenkin asfalttiralleissa. Jos valinnoissa ei onnistu niin se on sitten aika turhauttavaa, Lindholm muistuttaa. 

Lindholm toteaa, että jokainen Kroatian MM-rallin kolmesta kilpailupäivästä on yhtä haastava.

- Sunnuntain Power Stagea lukuun ottamatta rallissa ajetaan samankaltaista tiestöä alusta loppuun. Rallin viimeinen EK on kaikista kapein ja kimurantein tie ajaa, ja se sisältää on myös paljon korkeuseroja. 

- Uuden automme suorituskyky asfaltilla on selkeä askel eteenpäin. Škodan uusi moottori on meille etu. Pystymme ajamaan isommilla vaihteilla ja moottorin hyvä vääntö on siinä eduksi. Myös suurempi akseliväli tuo ajoon rauhallisuutta ja se on ihan positiivinen asia.

Lindholm toteaa, että kahden edellisvuoden tavoin tavoitteeksi on asetettu ajaa palkintopallille.

- Sinne yritetään. Pidetään hyvää vauhtia yllä ja samalla muistetaan pitää vähän hauskaakin. Mielestäni Kroatian MM-ralli on ihan hieno asfalttikisa, Lindholm

Kauden neljännessä MM-osakilpailussa Kroatian MM-rallissa ajetaan 22 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 301.26 km. Ralli käynnistyy perjantaina klo 9:03 Suomen aikaa. Päivän ohjelmassa on muun muassa kahdesti ajettava Stojdraga–Hartje (25.67 km), joka on rallin pisin EK. Perjantaina ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 130.18 km. 

Ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla EK:lla, joiden yhteispituus on 116.60 km. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina on ohjelmassa vielä neljä erikoiskoetta (54.48 km), joista kilpailun päättävä Zagorska Sela–Kumrovec (14.09 km) Power Stage starttaa liikkeelle klo 14:15 Suomen aikaa.
 
WRC2-luokan pistetilanne: 
1. Oliver Solberg Škoda (SWE) 43
2. Yohan Rossel (F) Citroën 28
3. Emil Lindholm Škoda (FIN) 28
4. Gus Greensmith Škoda (GB) 26
5. Nikolai Gryazin Škoda (ANA) 20

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi