news

Lindholm nousi WRC2-luokan MM-pisteissä kolmanneksi
19 March 2023
WRC2-luokan hallitseva mestarikaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittui Meksikon MM-rallissa luokassaan toiseksi ja rallin yleiskilpailussa seitsemänneksi. Tulos merkitsi nousua WRC2-luokan MM-pisteissä kahdeksannelta sijalta kolmanneksi.
 
GRX-tiimin Škoda Fabia Rally evolla kilpailleet Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen nousivat Meksikon MM-rallin päätöspäivänä kolmannelta sijalta toiseksi. Ensimmäistä kertaa Meksikon vaativilla sorateillä ajanut kaksikko pystyi pitämään hyvää vauhtia yllä koko rallin ajan.

Sunnuntain neljällä EK:lla kahteen pohja-aikaan yltänyt kaksikko nousi toiseksi lopulta ilman suurempaa taistelua, kun kuusi sekuntia edellä ajanut Adrien Fourmaux joutui vaihtamaan autoonsa laturin hihnan EK:lla, pudoten lopputuloksissa ulos palkintopallilta.

Rallin päättäneellä Power Stage EK:lla Lindholm kellotti Fourmaux´n vanavedessä toiseksi nopeimman ajan, ansaiten kaksi lisäpistettä.

- Power Stage ei ollut meiltä hyvä veto ja tie puhdistui jälkeemme todella merkittävästi. Meiltä tuli pari selkeää virhettä, mutta kakkossija sieltä (Power Stage) oli ihan ok tulos.

- Meksiko oli meille todellinen erikoiskilpailu. Erikoisempi, mitä ennalta ajattelin ja mitä meitä varoteltiin. Isoin juttu ei ollut moottoritehojen vähyys vaan liukkaalla irtosoralla pidon puuttuminen. En oikein viihdy tilanteessa, jossa huonolla pidolla pitää ajaa todella kovaa. 

- Kun rupesin varomaan niin jäin heti lähes sekunnin kilometrillä. Kun tunnustelet pitoa ja otat muutamat mutkat pitkällä pätkällä varovasti niin jäät heti merkittävästi, Lindholm muistutti.

Sunnuntaina rallin pisimmällä EK:lla Lindholm tunnusti pudottaneen liikaa vauhtia, kun hän näki toisena ajaneen Adrien Fourmauxin tien laidassa.

- Himmasin sen takia, että nousimme toiseksi, mutta samalla hidastin liikaa ja päästin Oliverin (Solbergin) turhan lähelle. Ralli on rallia, ja MM-taistelun kannalta hyvä pistesaldo meille. Tulos oli maksimi, mitä realistisesti oli saatavissa. 

- Oma tekeminen ei ollut sillä tasolla, mitä pitäisi olla ja mitä se yleensä on. Ja siihen löytyy kyllä vastaisuudessa lääkkeet. Tulevaisuuden kannalta se oli meiltä hyvä päätös tulla tänne. Myös tiimimme oli samaa mieltä.

Seuraavan kerran Lindholm ja Hämäläinen nähdään rallin MM-tasolla huhtikuun lopulla Kroatian MM-rallissa.
 
Lopputulokset: Meksikon MM-ralli, León, WRC2-luokka:
1. Gus Greensmith (GB) – Jonas Andersson (SWE)  Škoda Fabia RS Rally2: 3:28:40,0
2. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 evo: + 32,9
3. Oliver Solberg (SWE) – Elliot Edmondson (GB) Škoda Fabia RS Rally2: + 1:06,2
 
WRC2-luokan pisteet Meksikon MM-rallin jälkeen:
1. Oliver Solberg (SWE) 43
2. Yohan Rossel (F) 28
3. Emil Lindholm (FIN) 28
4. Gus Greensmith (GB) 26

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi