news

Lindholm jatkaa Meksikossa kolmantena
19 March 2023
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen jatkavat Meksikon MM-rallissa lauantain ajopäivän jälkeen WRC2-luokassa kolmantena ja rallin yleiskilpailussa kahdeksantena. WRC2-luokan osalta varsin lyhyeksi jäänyt kilpailupäivä ei sujunut Lindholmilta odotusten mukaisesti. ”Ajorytmini oli hukassa”, Lindholm totesi.
 
Meksikon MM-rallin lauantaipäivä jäi WRC2-luokan autojen osalta varsin lyhyeksi. Päivän alkuperäiseen ohjelmaan kuului yhdeksän erikoiskoetta, joista WRC2-autot nähtiin vain viidellä EK:lla. 

Aamun ensimmäinen EK 11 peruttiin ulosajon takia, ja jotta WRC2-autot olisivat ehtineet Rally1-autojen perään, heidät ohjattiin suoraa EK:lle 14, jota seurasi huoltotauko. Kun myös tauon jälkeinen EK 15 oli peruttu niin WRC2-luokan autoilta jäi lauantaina ajamatta kaikkiaan 73,9 erikoiskoekilometriä.

Kun EK-kilometrejä oli vähän, niin erot luokan kärjessä pysyivät käytännössä muuttumattomina. GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat EK-aikoja tasaisen varmasti kolmen nopeimman joukkoon. Päivän päätteeksi kaksikko jatkoi rallissa WRC2-luokan kolmantena ja yleiskilpailussa kahdeksantena.

- Ei ollut helppo eikä paras päivä, mutta ei myöskään huonoin. Ajorytmini oli hukassa ja en myöskään täysin luottanut nuotteihini. Mutta pitää olla tyytyväinen siitä, että ero kärkeen erikoiskokeilla on edelleen vain muutamia sekunteja ja kakkossija on yhä vain kuuden sekunnin päässä. 

- Ennen rallia tavoitteemme oli palkintopallisija ja siinä tavoitteessa olemme yhä. Sunnuntaina on vielä edessä yli 60 erikoiskoekilometriä, joten tämä ralli ei ole vielä ohi, Lindholm muistutti.

Meksikon MM-ralli päättyy tänään sunnuntaina. Ohjelmassa on vielä neljä (61,53 km) erikoiskoetta, joista päivän toinen EK 21 Otates (35,63 km) on rallin pisin EK. Rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe (9,59 km) käynnistyy sunnuntai-iltana klo 20:18 Suomen aikaa.
 
Tuloksia: Meksikon MM-ralli WRC2 19/23 EK:n jälkeen:
1. Gus Greensmith (GB) – Jonas Andersson (SWE)  Škoda Fabia RS Rally2: 2:46:11,0
2. Adrien Fourmaux (F) - Alexandre Coria (F) Ford Fiesta Rally2: + 31,6
3. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 evo: + 37,6
4. Oliver Solberg (SWE) – Elliot Edmondson (GB) Škoda Fabia RS Rally2: + 1:18,8
5. Kajetan Kajetanowicz (P)  – Maciej Szczepaniak (P) Škoda Fabia Rally2 evo: + 2:20,9

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi