news

Lindholm ajaa Meksikossa avauspäivän jälkeen kolmantena
18 March 2023
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajavat Meksikon MM-rallissa perjantain ajopäivän jälkeen WRC2-luokassa kolmantena ja rallin yleiskilpailussa sijalla yhdeksän. ”EI mitään isompia murheita, joten pitää olla tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa lauantaille, Lindholm muistutti.
 
Ensimmäistä kertaa Meksikon MM-rallissa kilpailevat GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen aloittivat kauden ensimmäisen sorarallin erinomaisesti. Torstai-iltana ajetuilla yleisöerikoiskokeilla suomalaiskaksikko kellotti WRC2-luokan pohja-ajat. 

Perjantain ensimmäinen ja päivän pisin EK peruttiin WRC2-luokan osalta EK:lla keskeyttämään joutuneen Rally1-autokunnan aiheuttaman suman takia. Päivän toisella EK:lla Lindholm jatkoi pohja-aikatehtailuaan, ja he saapuivat päivähuoltoon WRC2-luokan kärjessä.

- Päivä alkoi hyvin, jonka jälkeen suoritustasomme oli vaihtelevaa. Toki ajamme täällä sellaisia autokuntia vastaan, jotka ovat osallistuneet jo useamman kerran tähän ralliin. Mielestäni pystyimme ajamaan aamupäivän yli omien odotustemme. Se oli hyvä suoritus, kun olimme aamupäivän jälkeen WRC2-luokan johdossa, Lindholm totesi yötauolle saavuttuaan.

Kun samat erikoiskokeet ajettiin iltapäivällä toistamiseen, suomalaiskaksikko ei pystynyt uusimaan aamupäivän tulosta.

- Pitkällä pätkällä tuli paljon takkiin ja myöhemmin iltapäivällä yhdessä takapiikkimutkassa tapahtuneessa puolispinnissä menetimme aikaa. Illan lyhyellä super-EK:lla (3,53 km) jäimme jostain syystä kahdeksan sekuntia, ja sen EK:n data pitää tutkia. Mutta ehjä päivä meiltä, ei rengasrikkoja eikä mitään isompia murheita, joten tyytyväinen pitää olla. Tästä on hyvä jatkaa lauantaille, Lindholm muistutti.

Meksikon MM-ralli jatkuu tänään lauantaina klo 16:13, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta (128,32 km). Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä neljä (61,53 km) erikoiskoetta. Rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe (9,59 km) käynnistyy sunnuntai-iltana klo 20:18 Suomen aikaa.
 
Tuloksia: Meksikon MM-ralli WRC2 10/23 EK:n jälkeen:
1. Gus Greensmith (GB) – Jonas Andersson (SWE)  Škoda Fabia RS Rally2: 1:29:02.1
2. Adrien Fourmaux (F) - Alexandre Coria (F) Ford Fiesta Rally2: + 8.5
3. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 evo: + 26.4
4. Kajetan Kajetanowicz (P)  – Maciej Szczepaniak (P) Škoda Fabia Rally2 evo: + 1:03.0
5. Oliver Solberg (SWE) – Elliot Edmondson (GB) Škoda Fabia RS Rally2: + 1:41.2

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi