news

Lindholm aloittaa WRC2-mestaruuden puolustamisen Ruotsin MM-rallista
09 January 2023
Rallin MM-sarjan WRC2- ja WRC2 Junior-luokkien hallitseva mestari Emil Lindholm kilpailee alkavalla kaudella Toksport WRT:n Škodalla WRC2-luokan MM-sarjassa. Lindholmin kakkosohjaajan jatkaa Reeta Hämäläinen. Kaksikon kausi käynnistyy helmikuussa Ruotsin MM-rallista.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen puolustavat WRC2-luokan mestaruutta Toksport WRT:n uudella Škoda Fabia RS Rally2:lla. Ohjelmassa on täysi WRC2-luokan MM-sarja, mikä tarkoittaa maksimissaan kahdeksaa MM-osakilpailua. 

Suomalaiskaksikon kausi alkaa helmikuussa Ruotsista ja se jatkuu maaliskuussa Meksikon MM-osakilpailulla. Lindholm ja Hämäläinen ajavat tiimipisteitä Toksport WRT:lle yhdessä Sami Pajarin kanssa. Kalustona on Škodan uusi Fabia RS Rally2, jonka parissa suomalaismestari on tehnyt paljon testityötä.

Lindholm on valmis kauden MM-avaukseen Ruotsissa vaikkakin tärkeä lumitestitapahtuma jäi joulukuussa häneltä sairastumisen takia väliin.

- Alkuperäinen tavoitteemme oli taistella WRC2-luokan mestaruudesta tänä vuonna. Mestaruus tuli vuoden etuajassa, mutta se ei tavoitteitamme miksikään muuta: sama työ on edessä ja tähtäimessämme on luonnollisesti mestaruuden uusiminen.

- Toivotaan, että kehityksemme kulkee oikeaan suuntaan eli eteenpäin. Siksi mestaruus on ainoa looginen tavoitteemme, Lindholm toteaa.

Lindholm muistuttaa, että mestaruuksien ajaminen ei ole koskaan helppoa. Alkavalle kaudelle WRC2-luokan mestaruustaisteluun on ilmoittautunut mukaan useampikin kuljettaja. Muun muassa vielä viime vuonna rallin MM-sarjassa Rally1-autoilla kilpailevia kuljettajia tämän vuoden WRC2-sarjassa on mukana kolme.

- Joukossa on uusia kokeneita haastajia. Meillä on taatusti kova kilpailu tulossa: kärkeen on tunkua.

Lindholmin ja Hämäläisen kausi käynnistyy Škodan uudella Fabia RS Rally2:lla helmikuussa Ruotsin MM-rallista. Kun Škoda testasi joulukuussa uutuusautoaan Suomen Lapissa, kyseinen lumitesti jäi Lindholmilta sairastumisen takia väliin. Meksikoon Lindholm matkustaa ensimmäistä kertaa elämässään.

- Se (sairastuminen) oli harmittava homma. Tässä on kuitenkin vielä mahdollisuus yhteen testipäivään Ruotsissa ennen starttia, ja se olisi tärkeätä saada alle ennen kauden alkua.

- Matkustan Meksikoon ja koko Väli-Amerikkaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Meksikossa ajetaan noin kahden kilometrin korkeudessa ja se tuo ensikertalaiselle uusia haasteita tullessaan. Meksikon jälkeen tiedämme, missä osakilpailuissa kautemme keväällä ja kesällä jatkuvat.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi