news

Emil Lindholm: ”Ajamme Japanissa MM-pisteiden ehdolla”
08 November 2022
Toksport WRT:n Škodalla kilpaileva Emil Lindholm starttaa kauden viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Japanissa alle 30-vuotiaiden kuljettajien WRC2 Junior-luokan mestarina. Lindholmin ja Reeta Hämäläisen tavoitteena FORUM8 Rally Japanissa on voittaa WRC2-luokan mestaruus, johon suomalaiskaksikolta vaaditaan tulos luokassa viiden nopeimman joukossa ja Puolan Kajetan Kajetanowiczin päihittäminen.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm starttaa tulevana torstaina ensi kertaa Japanin MM-ralliin. Suomalaiskuljettaja lähtee reitille alle 30-vuotiaille kuljettajille rakennetun WRC2 Junior-luokan tuoreena mestarina. Lindholmin ja hänen kakkosohjaajansa Reeta Hämäläisen tavoite Japanissa on ajaa sen verran MM-pisteitä, että ne riittävät viemään kaksikon WRC2-luokan mestareiksi.

- Varmasti mielenkiintoinen ralli edessä, josta harvalla kuljettajalla on aikaisempaa kokemusta. Lähdemme kisaan MM-pisteiden ehdoilla. Tavoitteemme on ajaa lopputuloksissa viiden nopeimman joukkoon, jolloin olemme Andreaksen (Mikkelsen) edellä sekä rallin lopputuloksissa Kajetanin (Kajetanowicz) etupuolelle, joka riittää meille WRC2-luokan ykköspaikkaan, Lindholm laskee.

- Luokassamme on vähemmän autoja kuin esimerkiksi Espanjassa oli, mutta vastustajia ei koskaan saa vähätellä: kova kilpailu tulossa. Ja onhan kisassa maan tuore rallimestari Kovalaisen Heikkikin mukana, Lindholm muistuttaa.

Japanissa rallia ajetaan asfaltilla. Tulevat erikoiskokeet ovat pääosin kapeita, melko hitaita ja teknisiä asfalttiteitä.

- Aika hyväkuntoisia myös. Toki teiden pinnalla on loppusyksystä likaa ja puiden lehtiä. Ja se on aina jännittävä elementti. 

Suomalaiskaksikko pääsee testaamaan autoaan torstaiaamuna rallin shakedown erikoiskokeella.

- Toki ei se (tien pinta) ole yhtä rajua ja liukasta kuin aiemmin tänä vuonna Kroatiassa. Tiimillämme (Toksport WRT) on valtava kokemus autostamme. Heillä on paljon dataa kaikenlaisista olosuhteista käytettävissä, joten oli keli rallin aikana sitten mikä tahansa niin olen varma, että tiimimme insinöörit osaavat arvioida vallitsevat olosuhteet ja he löytävät tietopankistaan Škodaamme aina hyvät säädöt. 

- Tässä kohtaa haluan vielä esittää suuret kiitokset kaikille tukijoilleni siitä, että he mahdollistivat pääsymme ajamaan WRC2-luokan mestaruudesta, Lindholm muistuttaa.

FORUM8 Rally Japanissa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta (283,27 km). Kauden viimeinen MM-ralli käynnistyy torstaina yleisö-EK:lla (2,75 km) klo 10:38 Suomen aikaa. Ralli jatkuu perjantaiyönä kuudella erikoiskokeella (130,22 km) ja päivän viimeinen EK starttaa perjantaiaamuna klo 8:27 Suomen aikaa.

Ralli jatkuu lauantaiyönä seitsemällä erikoiskokeella (80,48 km) ja se päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (69,82 km). Rallin päättävä Power Stage (7,52 km) käynnistyy varhain sunnuntaiaamuna klo 7:18 Suomen aikaa.
 
WRC2 pistetilanne ennen Japanin MM-rallia:
1. Andreas Mikkelsen (NOR) Škoda 109
2. Emil Lindholm (FIN) Škoda 104
3. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 104
 
WRC2 Junior pistetilanne ennen Japanin MM-rallia:
1. Emil Lindholm (FIN) Škoda 126
2. Nikolay Gryazin (ANA) Škoda 10

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi