news

Lindholmille torjuntavoitto - WRC2-luokan mestaruus ratkeaa Japanissa
23 October 2022
Toksport WRT:n Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat Katalonian MM-rallissa neljänneksi. Power Stage-voiton myötä kaksikko nousi luokan MM-pisteissä toiseksi tasapistein Puolan Kajetan Kajetanowiczin kanssa. WRC2-luokan mestaruus ratkaistaan kauden viimeisessä osakilpailussa Japanissa.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat Katalonian MM-rallin päätöspäivän neljälle EK:lle kolme pohja-aikaa ja kaksikko piti neljännen sijansa. Lindholmin vauhtia Kataloniassa hidastivat kaksi rengasrikkoa.

Perjantaina rallin toisella EK:lla tapahtuneessa rengasrikossa ja sitä seuranneessa pyörähdyksessä Lindholm menetti minuutin ylimääräistä aikaa. Toinen rengasrikko tapahtui sunnuntain ensimmäisellä EK:lla, jossa aikahukkaa kertyi 25 sekuntia. 

Tilanteen seurauksena Jari Huttunen nousi Lindholmin ohi neljänneksi, mutta Lindholm otti kolmella seuraavalla EK:lla pohja-aikojen myötä paikkansa neljäntenä takaisin. 

- Aamun ensimmäinen pätkä tuli siihen asti hyvin. Rengas osui asfaltin reunaan, joka puhkaisi sen. Täällä reunat ovat jossain kohtaa terävät, ja nyt yksi sellainen osui kohdalle, johon rengas nappasi kovaa kiinni.

- Seuraaville pätkille piti nostaa vauhtia. Powerille satsattiin (3.3 sekunnin pohjat) ja se kannatti. Sieltä saimme kolme erittäin tärkeää lisäpistettä – etenkin, kun Kajetan (Kajetanowicz) ei saanut ainoatakaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin, Lindholm muistutti.

Kilpailun toista erikoiskoetta lukuun ottamatta ralli sujui Lindholmilta suunnitelmien mukaisesti.

- Perjantaina ensin pohjat ja sitten rengasrikko, ja tuloksissa kärjestä sijalle 18. Työmaata oli edessä, mutta perjantaiaamun jälkeiseen nousuun ja Power Stagen suoritukseen voimme olla tyytyväisiä, Lindholm summasi.

WRC2-luokan mestaruus ratkeaa Japanissa. Luokan kärjessä ajava Andreas Mikkelsen on jo kaikki kilpailunsa ajanut. Lindholm ja Kajetanowicz ovat tasapisteissä, mutta Lindholm on voittojensa takia edellä. Mikkelsenin saavuttamiseen Lindholm tarvitsee Japanista viidennen sijan, kun taas Kajetanowiczin pitää sijoittua vähintään viidenneksi, jotta hän yleensä voi laskea lisää pisteitä loppupisteisiinsä.

- Tavoite on nyt Japanissa, joka on meille kaikille uusi kisa. Siellä tarkoitus on ajaa sen verran pisteitä, että ne riittävät viemään meidät mestaruuteen. Tässä kohtaa suuret kiitokset kaikille tukijoilleni siitä, että ovat olleet mukana mahdollistamassa pääsyämme ajamaan Japanissa WRC2-mestaruudesta. Hurjan isot kiitokset!, Lindholm muistuttaa.

WRC2-luokan mestaruuden ratkaiseva kauden viimeinen rallin MM-osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua 10.–13. marraskuuta Japanissa.
 
Lopputulokset Katalonian MM-ralli, Espanja, WRC2: 
1. Teemu Suninen–Mikko Markkula (FIN) Hyundai i20 N Rally 2:54:29.6
2. Yohan Rossel–Dunand Arnaud (FRA) Citroën C3 Rally2 + 32.5
3. Nikolai Gryazin–Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia Rally2 Evo + 53.3
4. Emil Lindholm–Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:32.6
5. Jari Huttunen–Mikko Lukka (FIN) Ford Fiesta Rally2 + 1:57.1
 
WRC2-luokan MM-pisteet:
1. Andreas Mikkelsen (N) Škoda 109
2. Emil Lindholm (FIN) Škoda 104
3. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 104
4. Yohan Rossel (F) Citroën 98
5. Nikolai Gryazin (ANA) Škoda 85

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi