news

Lindholm uransa makeimpaan MM-voittoon Kreikassa
11 September 2022
Toksport WRT:n Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat uransa toisen WRC2-luokan MM-voiton Kreikan MM-rallissa. Suomalaiskaksikko hallitsi Škodallaan WRC2-luokan tapahtumia kolme pitkää kilpailupäivää. Eroa toiseksi ajaneeseen tallikaveri Nikolai Gryaziniin kertyi 36.1 sekuntia.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen hallitsivat WRC2- ja WRC2 Junior-luokkia Kreikan MM-rallissa perjantaiaamun ensimmäiseltä soraerikoiskokeelta alkaen. Kaksikko siirtyi siinä vaiheessa WRC2-luokan kärkipaikalle, jonka he pitivät ehjän ja virheettömän ajon jälkeen maaliin asti.
 
Kreikassa saavutettu ykköstila ja uran paras yleiskilpailun sijoitus (7) maistuivat kilpailun jälkeen. Onnistuminen Kreikassa oli tärkeä loppukautta ajatellen, sillä voiton myötä suomalaiskaksikko taistelee molempien luokkien maailmanmestaruudesta.

- Aika kuitti olo, joten ei tässä ole riemusta vielä jaksanut hyppiä, vaikka fiilis on mahtava. Huippuviikonloppu. Olemme molemmat Reetan kanssa suoritukseemme erittäin tyytyväisiä. Ei virheitä. Automme, tiimimme ja renkaat toimivat loistavasti. 
 
- Vaikka tänään sunnuntaina päätimme lähteä ajamaan täysin varman päälle ja kiertelemään kiviä niin Power Stagen viimeinen osuus oli karmeassa kunnossa. Oli iso yllätys, että koko kilpailun rajuin osuus tuli viimeisellä EK:lla eteemme: syvää uraa ja isoja kiviä urassa, mutta lopulta kaikki sujui hyvin. Me vain kurvailimme loppuosuuden läpi, Lindholm kertasi.
 
- Vaikka Suomen MM-rallissa voitimme WRC2-luokan niin emme tehneet sitä ajamalla, joten tämä ykköstila tuntuu ensimmäiseltä voitolta. Suuret kiitokset Škodalle ja Toksport WRT:lle. Tulos kertoo omaa kieltään autostamme, sen kestävyydestä ja nopeudesta. Hieno auto, jonka seuraava sukupolvi on jo esitelty, Lindholm muistutti.

WRC2- ja WRC2 Junior-luokkien MM-pisteissä Lindholm ja Hämäläinen nousivat taistelemaan maailmanmestaruuksista. WRC2-luokassa Lindholm ajaa yhden osakilpailun vähemmän ajaneena toisena 20 pistettä sarjaa johtavasta Škodan Andreas Mikkelsenistä. WRC2 Junior-luokkaa Lindholm johtaa yhden osakilpailun vähemmän ajaneena 16 pisteellä.
 
- Ennen Kreikkaa en enää uskonut mahdollisuuksiimme WRC2-luokassa, mutta nyt tilanne on taas uusi: mestaruudesta taistellaan. Kauden päätähtäin oli asetettu alle 30-vuotiaiden kuljettajien WRC2 Junior-luokkaan, jossa tilanne on nyt loppukautta ajatellen erinomaisen hyvä. 
 
Emil Lindholmin seuraava tavoite on osallistua kauden toiseksi viimeiseen MM-osakilpailuun Katalonian MM-ralliin, joka kilpaillaan 20.–23. lokakuuta Espanjassa.

Lopputulokset: Kreikan MM-ralli, Lamia, WRC2:
1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo 3:42:38.6
2. Nikolai Gryazin (ANA) – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia Rally2 Evo + 36.1
3. Alexandros Tsouloftas (CY) - Ross Whittock (GBR) Volkswagen Polo GTI R5 + 3:07.2
4. Eyvind Brynildsen – Roger Eilertsen (NOR) Škoda Fabia Rally2 Evo + 3:10.1
 
WRC2-luokan MM-pistetilanne:
1. Andreas Mikkelsen (NOR) Škoda 109
2. Emil Lindholm (FIN) Škoda 89
3. Yohan Rossel (FRA) Citroën 80
 
WRC2 Junior-luokan MM-pistetilanne:
1. Emil Lindholm (FIN) Škoda 108
2. Chris Ingram (GBR) Škoda 92
3. Nikolai Gryazin (ANA) Škoda 79

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -22

 • 14-15
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 4-5
  Feb
  Auto Sorsa Riihimäki-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 24-27
  Feb
  Rally Sweden
  WRC
 • 4-5
  Mar
  SM Ralli Kuopio
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 21-24
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 13-14
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 17-18
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 14-17
  Jul
  Rally Estonia
  WRC
 • 04-07
  Aug
  Secto Rally Finland
  WRC
 • 26-27
  Aug
  SM Ralli Mikkeli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 08-11
  Seb
  EKO Acropolis Rally Greece
  WRC
 • 30-01
  Oct
  SM Ralli Kouvola
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 20-23
  Oct
  RallyRACC
  WRC
 • 10-13
  Nov
  FORUM8 Rally Japan
  WRC

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi