news

Lindholm lisäsi johtoaan Kreikassa
10 September 2022
Toksport WRT:n Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen jatkavat Kreikan MM-rallissa WRC2- ja WRC2 Junior-luokkien kärkipaikalla. Suomalaiskaksikko sai päivän aikana kasvatettua eroa toisena ajavaan Nikolai Gryaziniin 44.6 sekuntiin.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen jatkoivat lauantaina siitä, mihin he perjantai-iltana päätyivät. Kaksikko kellotti EK-aikoja tasaisesti kärjen tuntumaan ja seurasivat takaa-ajajien suorituksia. Aamun kolmella ensimmäisellä EK:lla Lindholm ajoi sijat 4–6–4 ja iltapäivällä vastaavilla erikoiskokeilla sijat 2–2–2.
 
Kahden kilpailupäivän jälkeen Lindholm johtaa WRC2-luokkaa 44.6 sekunnin erolla. Rallin yleiskilpailussa suomalaiskaksikko ajaa sijalla kahdeksan.
 
- Hieno päivä. Ajelimme tasaisen kovaa ja väistelimme isoimmat kivet. Niissä paikoissa, joissa olosuhteet olivat vaikeat, otimme rauhallisemmin. Onnistunut päivä, Lindholm iloitsi.

Lauantain reitti oli rallin vaativin ja pisin. Esimerkiksi Lindholm ja Hämäläinen ajoivat erikoiskokeita lähes kaksi tuntia kauemmin kuin rallin avauspäivänä. Myös kuumuus (34 astetta varjossa) toi omat haasteensa.
 
- Renkaat olivat kovilla. Säästelimme niitä päivän aikana jonkin verran ja se kannatti. Murheita ei ollut. Auto toki liukui etenkin päivän viimeisellä EK:lla aika tavalla, mutta homma oli hanskassa.
 
- Kyllä tässä tuntee, että rallia on tänään ajettu. Eilinen päivä tuntui pidemmältä, kun päivän aikana ajoimme pitkiä siirtymäosuuksia. Jatketaan huomenna samalla tavalla. Pidetään hyvä ajorytmi päällä ja vältetään virheitä. Ajetaan varmasti ja seurataan tilannetta takana, Lindholm suunnitteli iltahuoltoon saavuttuaan.

Sunnuntaina ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta (45.06 km), joista kahdesti ajettava Eleftherohori (16.90 km) on rallin päättävä Power Stage. Ensimmäinen kilpailija starttaa rallin viimeiselle EK:lle sunnuntaina klo 13:18 Suomen aikaa.
 
Tuloksia: Kreikan MM-ralli, Lamia, WRC2 13/16 EK:tta:
1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo 3:12.32.8
2. Nikolai Gryazin (ANA) – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia Rally2 Evo + 44.6
3. Yohan Rossel (FRA) - Valentin Sarreaud (FRA) Citroën C3 Rally2 + 1:29.4
4. Alexandros Tsouloftas (CY) - Ross Whittock (GBR) Volkswagen Polo GTI R5 + 3:11.8
5. Eyvind Brynildsen – Roger Eilertsen (NOR) Škoda Fabia Rally2 Evo + 3:23.1
 

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -24

  • 15.–18.2.
    WRC Rally Sweden
    WRC2

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi