news

Lindholm: ” Hyvä sijoitus, mutta ei hinnalla millä hyvänsä”
15 June 2022
GRX-tiimin kaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen puolustaa tulevana viikonloppuna SM Pohjaamaa Rallin voittoa viime vuodelta. Kaksikko starttaa Škoda Fabia Rally2 Evolla kaksipäiväiseen SM-osakilpailuun lähtönumerolla 1.
 
TGS Worldwiden Škodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen avaavat reittiä myös kesäkauden toisessa SM-rallissa Seinäjoella. Lähtönumerolla 1 SM Pohjanmaa Rallin kahdeksan erikoiskoetta käsittävälle reitille starttaava Lindholm matkustaa Seinäjoelle Tšekin Prahasta, jossa eilen tiistai-iltana Lindholm oli esittelemässä Škodan uutta Fabia RS Rally2-ralliautoa kansainväliselle lehdistölle. SM-ralliin valmistavat testit Lindholm ajoi viime viikonloppuna Raaseporissa.
 
- Kuukauden breikki, mutta onneksi ei aivan ajamatta koko kuukautta tarvinnut viettää. Oman SM-ralliin valmistavan testini lisäksi ajoin Škodan ralliuutuudella kehitystestiä, Prahasta Suomeen saapunut Lindholm kertoo.

- Lauantaina kävimme testaamassa ja toteamassa, että automme on hyvissä säädöissä, joissa se on toiminut aiemminkin hyvin. Auto ja ajaminen tuntui hyvältä, joten luottavaisena Seinäjoelle matkataan.
 
Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella Jalasjärven ympäristöön suuntautuvalla erikoiskokeella, joilla Lindholm itse asiassa viime vuoden rallivoiton ratkaisi. Tänä vuonna molemmat erikoiskokeet ajetaan viime vuodesta päinvastaiseen suuntaan.
 
- Hyviä pätkiä tiedossa joka tapauksessa. Tykkäsin teistä, ne olivat jonkun verran teknisempiä ja hitaampia kuin Seinäjoen alueen muut käytössä olleet erikoiskokeet. Viime vuoden tuloksen (voitto) jälkeen rallin alkua tässä jo odottaa. Ennakkotiedot kertovat, että kilpailussa ei ole ainoatakaan kahdesti ajettavaa erikoiskoetta, ja se on yksistään hyvä asia. Ajamme enemmän puhtaasti nuotista, emmekä ulkomuistista, ja se sopii meille hyvin, Lindholm painottaa.

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pistetilanteessa Lindholm ajaa luokan kärjessä kymmenen pisteen erolla seuraavaan. Ensimmäisenä autona reitillä ei ole ideaali lähtötilanne, mutta Lindholm ei asiasta ota turhia paineita: lähtönumero 1 on saavutettu etu.
 
- Sarjaa ajetaan ja mestaruudesta, joten pakkovoiton tarvetta ei ole. Hyvästä sijoituksesta lähdemme ajamaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Maaliin pitää päästä. Riippuen miten kanssakilpailijoilla ralli sujuu, tulevaa kilpailua ei ole pakko voittaa, mutta mahdollisimman korkealle tähdätään, Lindholm muistuttaa.
 
SM Pohjanmaa Rallin kaikki toiminnot lähtöä ja maalia lukuun ottamatta on keskitetty Rengastien Autotarvikkeelle Seinäjoelle. Ralli käynnistyy perjantaina Seinäjoen Keskustorilta klo 19:01. Avausillan aikana ajetaan kaksi erikoiskoetta, joista ensimmäinen on samalla kilpailun pisin EK (23.60 km). Perjantaina ajetaan kaikkiaan 42.78 EK-km, jonka jälkeen ensimmäistä kilpailijaa odotetaan iltahuoltoon ja yötauolle Seinäjoelle noin klo 21:45.

Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 kuudella erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 86.00 km. Kilpailijat käyvät päivän aikana noin klo 13:00 Seinäjoella huollossa ja kokoomatauolla. Rallin maaliin Seinäjoen Keskustorille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 19:00 alkaen.
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 79
2. Teemu Asunmaa Škoda 69
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 65
4. Mikko Heikkilä Škoda 53
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 44
6. Juha Salo Škoda 38

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -22

 • 14-15
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 4-5
  Feb
  Auto Sorsa Riihimäki-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 24-27
  Feb
  Rally Sweden
  WRC
 • 4-5
  Mar
  SM Ralli Kuopio
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 21-24
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 13-14
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 17-18
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-27
  Aug
  SM Ralli Mikkeli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-01
  Oct
  SM Ralli Kouvola
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi