news

Lindholm avaa reittiä kesäkauden SM-avauksessa Turussa
10 May 2022
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat tulevana perjantaina kesäkauden SM-ralliavaukseen SM1-luokan pistejohdossa lähtönumerolla 1. 
 
TGS Worldwiden Škodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtevät ralli SM-sarjan SM1-luokan kärkipaikalta kesäkauteen. Lindholm ajoi viime viikolla ralliin valmistavat testit, joissa hän tutustui jokaiseen tarjolla olevaan sorarengasvaihtoehtoon.
 
- Tärkeät testit, sillä en ole aiemmin ajanut Pirellin sorarenkaalla SM-sarjaa kesäolosuhteissa. Rallin MM-sarjassa käytettävä rengas on hieman erilainen niistä renkaista, joita meille on kansallisiin osakilpailuihin tarjolla.

- Kaikki vaihtoehdot olivat ajettavuudeltaan hyvin lähellä MM-sarjassa käytettävää rengasta. Nyt tiedän, minkälaisia vaihtoehtoja meille on eri olosuhteisiin tarjolla. Autoon ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia. Kun istuin kevättauon jälkeen ratin taakse niin lähdin heti menemään. Auto tuntui tosi hyvältä, Lindholm totesi.
 
Kesäkauden kaksi ensimmäistä erikoiskoetta kilpaillaan Turussa kestopäällysteellä.
 
- Olin jo viime vuonna sitä mieltä, että on kivaa ja hauskaa vaihtelua ajaa SM-rallissa myös asfalttia. Mielelläni lähden ajamaan perjantain erikoiskokeita. Tällä kertaa en ehtinyt testata sorarenkailla ajoa asfaltilla, mutta ei anneta sen häiritä, Lindholm hymyilee.
 
Turun seudun haastaville ja paikoin nopeille teille SM1-luokan pistejohdossa ajava Lindholm starttaa paras mahdollinen tulos mielessään.

- Haastavat ja varmasti kovavauhtiset tiet odottavat perillä, mutta meillä on Turkuun hyvä paketti kasassa. Parasta mahdollista tulosta lähdemme hakemaan. Katsotaan, miten tilanteet kehittyvät. Jos tuntuu hyvältä niin mennään sen mukaan. Jos olosuhteet ovat haastavat niin voimme hieman enemmän hallita riskejä, koska meidän ei ole pakko voittaa. Teemme hyvät nuotit ja annetaan mennä, Lindholm suunnittelee.
 
Kesäkauden SM-ralliavaus käynnistyy tulevana perjantaina klo 20:01 Turun Kupittaanpuistosta. Illan aikana Maskun ja Nousiaisten alueella ajetaan kaksi kestopäällyste-erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 16.99 km. Ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella (88.65 km). Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti Turun Veritas Stadionilla (klo 11:22 ja klo 15:09) huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Kupittaanpuistoon klo 17:54 alkaen.

SM1-luokan SM-pistetilanne 3/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 61
2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 53
3. Teemu Asunmaa Škoda 44
4. Mikko Heikkilä Škoda 38
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 36
6. Juha Salo Škoda 28

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -22

 • 14-15
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 4-5
  Feb
  Auto Sorsa Riihimäki-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 24-27
  Feb
  Rally Sweden
  WRC
 • 4-5
  Mar
  SM Ralli Kuopio
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 21-24
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 13-14
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 17-18
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-27
  Aug
  SM Ralli Mikkeli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-01
  Oct
  SM Ralli Kouvola
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi