news

Lindholm: ”Emme kuulleet toisiamme”
22 April 2022
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajavat Kroatian MM-rallin avauspäivän jälkeen WRC2-luokan viidentenä ja sijalla 13 yleiskilpailussa. Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2:lla kilpaileva kaksikko kärsi koko aamupäivän lenkin kypäräpuhelinviasta.
 
Vika kypäräpuhelimessa aiheutti Škodalla kilpailevalle Emil Lindholmille Kroatian MM-rallin avauspäivänä eniten harmia. Kilpailun ensimmäisellä EK:lla terävä asfaltin reuna aiheutti rengasrikon, mutta autokunnassa oli suurempikin huoli olemassa: Lindholm ei kuullut kakkosohjaajansa Reeta Hämäläisen nuotteja. 

Kypäräpuhelin ei toiminut avauserikoiskokeella eikä koko aamupäivän aikana kertaakaan.Vika saatiin vasta rallin neljännen EK:n jälkeen päivähuollossa kuntoon.

- Puhelimet huollettiin valmistajan toimesta eilen illalla. Aika epätoivoinen olo oli siinä kohtaa, kun huomasimme, että emme kuule toisiamme. Ajamiseen ei pystynyt keskittymään yhtään, kun piti keskittyä kuuntelemaan Reetaa. Ajoimme sen mukaan, mitä kuulin. Kuulin aina jonkin nuotin, Lindholm totesi iltahuoltoon saavuttuaan.

- Onneksi olemme täällä (iltahuollossa), sillä ainekset olivat tänään paljon pahempaan. Tiet olivat todella haastavia ja liukkaita. Iltapäivän lenkillä muutama pätkä tuli jo ihan hyvin. Päivän viimeisellä EK:lla kärsimme vielä toisen rengasrikon. Syy oli sama: terävä asfaltin reuna puhkaisi renkaan.

- Täällä leikataan niin järjettömästi, että jos sinne soralle uskaltaisi vain rohkeammin ajaa niin ajat kohenisivat varmasti. Ja jos taas et käännä tieltä ulos niin asfaltilla on niin paljon liejua, että ulosajo on varma. Lisäksi pito puhtaallakin asfaltilla vaihteli todella paljon.

Ralli jatkuu lauantaiaamuna Suomen aikaa klo 8:43. Päivän ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 116.98 km. 

- Kaksi päivää on vielä jäljellä ja palkintopallille on matkaa puoliminuuttia. Kyllä tänään tökki oikein kunnolla, mutta ei anneta periksi. Yritetään nousta, Lindholm painotti.
 
Tuloksia: Kroatian MM-ralli WRC2 EK 8/20:
1. Yohan Rossel (FRA) - Valentin Sarreaud (FRA) Citroën C3 Rally2 1:20:48.1
2. Nikolai Gryazin (ANA) – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia Rally2 Evo + 36.3
3. Eric Camilli (FRA) - Thibault de la Haye (FRA) Citroën C3 Rally2 + 59.2
….
5. Emil Lindholm (FIN) - Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:36.7

about

Emil Lindholm

DRIVER

Reeta Hämäläinen

CO-DRIVER

Calendar -22

 • 14-15
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 4-5
  Feb
  Auto Sorsa Riihimäki-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 24-27
  Feb
  Rally Sweden
  WRC
 • 4-5
  Mar
  SM Ralli Kuopio
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 21-24
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 13-14
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 17-18
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-27
  Aug
  SM Ralli Mikkeli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-01
  Oct
  SM Ralli Kouvola
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi