news

Sensorivika pudotti Lindholmin voittotaistelusta
15 June 2019
Ralli SM-sarjan kauden viidennen SM-osakilpailun Pohjanmaa-rallin voitto ratkaistiin kilpailun viimeisellä erikoiskokeella. Koko päivän hyvässä vauhdissa ollut Volkswagenin Emil Lindholm nousi perjantain viidenneltä sijalta taistelemaan tosissaan rallin ykköstilassa. Ennen viimeistä erikoiskoetta ero rallin kärkeen oli 3,1 sekuntia.

Väliajat ratkaisevalta EK:lta kertoivat, että Lindholm nousi taistelemaan tosissaan voitosta, mutta noin neljä kilometriä ennen maalia GRX-tiimin Volkswagen hyytyi. Moottorin varojärjestelmä meni päälle ja kaksikon vauhti erikoiskokeella putosi lähes kävelyvauhdiksi.

Noin 500 metriä ennen EK:n maalia auto heräsi uudelleen eloon, mutta liian myöhään: tappiota kertyi lähes kaksi minuuttia ja tukeva SM-pistepotti vaihtui SM1-luokan kuudenteen sijaan.
- Olihan tämä kisa tunteiden vuoristorataa. Eilen oli vaikeata. Olimme hieman hukassa jousituksen säätöjen kanssa, eikä automme toiminut sateen liukastamille teille. Tänä aamuna muutimme säätöjä ja kaikki toimi hienosti. Ero oli kuin yöllä ja päivällä, ja sain ajettua kärjen kiinni, mutta.
- Ralli on rallia, jossa kaikenlaista voi sattua. Näin tällä kertaa. Emme vielä tiedä, miksi automme heräsi henkiin 500 metriä ennen maalia. Jos se olisi tapahtunut kolme sekuntia aiemmin niin olisimme olleet yhden sijan ylempänä tulosluettelossa.

Ralli SM-sarjan SM1-luokan pisteissä Lindholm ja Korhonen jatkavat edelleen kolmantena, mutta piste-ero kärkikaksikkoon kasvoi merkittävästi.
- Mestaruuteen tarvitsemme jo muiden apua. Nyt ainakin taktiikka kahteen viimeiseen SM-ralliin on selvä: kaasu pohjaan ja voittoon. Ei meillä ole muuta mahdollisuutta.

Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Oili Jalonen -ralli ajetaan elokuun viimeisenä viikonlopuuna Laitilassa. Tätä ennen Lindholm ja Korhonen osallistuvat elokuun alussa Suomen MM-ralliin Jyväskylässä.
- Ennen Jyväskylää auto huolletaan ja käydään läpi. Meille edessä on kauden kohokohta.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

calendar

 • 24-26
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
  1ST
  pos
 • 14-17
  Feb
  Rally Sweden
  WRC2
  2ND
  pos
 • 01-02
  Mar
  SM-Itäralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
  1ST
  pos
 • 22-24
  Mar
  Rally del Ciocco
  Italy RALLY CHAMPIONSHIP
  8TH
  pos
 • 24-25
  May
  SM Riihimäki ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
  DNF
  pos
 • 14-15
  Jun
  Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
  6TH
  pos
 • 12-13
  Jul
  Autoglym Ralli
  -
  DNF
  pos
 • 01-04
  Aug
  Neste Rally Finland
  WRC2
  7TH
  pos
 • 30-31
  Aug
  SM Oili Jalonen ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
  DNF
  pos
 • 27-28
  Seb
  SM Ralli Salo - Turku
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
  5th
  pos
 • 24-27
  Oct
  RallyRACC Catalunya
  WRC2
  2nd
  pos

partners

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi