news

Lindholm puolustaa SM-rallivoittoa Kouvolassa
02 March 2021
Ralli SM-sarja jatkuu lauantaina kauden toisella ja samalla viimeisellä talviosakilpailulla Kouvolassa. GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen puolustavat TGS Worldwiden tiimin Škoda Fabia R5 Evolla edellisen Kouvolan SM-rallin voittoa.
 
Ralli SM-kauden avauksesta Rovaniemeltä kolmannen sijan ajanut Emil Lindholm lähtee Kouvolaan tavoittelemaan kärkipään sijoitusta. Säätiedot lupaavat lauantaille pakkaspäivää, joten tuleva reitti on takuuvarmasti jäässä.

- Rovaniemen MM-rallista on otettu opiksi ja katse on tulevassa. Kouvolassa on luvassa ilmeisen hyvä talvikeli. Ajan vielä ennen rallin nuotitusta MRF Tyresin talvirallirenkailla yhden testin, jotta kaikki on kunnossa tulevaan, Lindholm kertoo.

Ennakkotiedot kertovat myös reitin uudistuneen edellisistä Kouvolan SM-ralleista. Ja hyvä niin sillä edellisen kerran Kouvolassa ajettiin SM-pisteistä vain puoli vuotta sitten syksyllä.

- Meille on ollut yleensä hyvä asia, että reitit uudistuvat. Kun nuoteista ajetaan niin se on meiltä yleensä onnistunut hyvin.

Ralli SM-sarjassa renkaiden määrä on aina rajattu. Kouvolan SM-rallissa kukin kilpailija saa käyttää korkeintaan kahdeksaa rengasta. Edessä on reilut 110 renkaiden nastoja kuluttavaa EK-kilometriä.

- Edessämme on todennäköisesti kovaa jäätä tai jäätynyttä soratienpintaa. Onneksi MRF:llä on renkaita valittavissa jokaisella nastaulkonemalla. Heiltä löytyy oikea rengas jokaiseen keliin. Se on toki visainen juttu päättää, kuinka korkealla nastalla kisaan lähdetään. Nuotitetaan pätkät ensin ja mietitään päätös sen jälkeen.

- Kärkipäähän totta kai tähdätään. Haluamme uudelle renkaalle kovavauhtisia kehityskilometrejä ja haluamme verrata tuotettamme muiden valmistajien renkaisiin. Lähdemme ralliin ilman mitään ennakkotavoitteita. Teemme parhaamme ja lauantai-iltana sitten nähdään, mihin se riittää, Lindholm muistuttaa.

Viranomaiset ovat edellyttäneet SM-rallin järjestäjältä koronapandemian takia erityisjärjestelyjä. SM O.K. Auto -ralli ajetaan ilman yleisöä, jolta on pääsy kielletty erikoiskokeiden ohella myös rallin lähtö-, huolto- ja maalialueille. Päätöksen taustalla ovat toimenpiteet ja rajoitukset koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Talvikauden viimeisen ralli SM-osakilpailun reitti on kokonaispituudeltaan 313,66 km. Se sisältää kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 111,79 km. Kilpailun lähtö tapahtuu Kouvolasta lauantaiaamuna klo 9:01. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Kouvolaanalkuillasta noin klo 17:40.

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 22-25
  Apr
  Croatia Rally
  WRC
 • 20-23
  May
  Vodafone Rally de Portugal
  WRC
 • 28-29
  May
  Mad-Croc SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 03-06
  Jun
  Rally Italia Sardegna
  WRC
 • 18-19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 15-18
  Jul
  Rally Estonia
  WRC
 • 13-14
  Aug
  Top Building Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 25-26
  Seb
  SM KokUA 60-v Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 30-03
  Oct
  Rally Finland
  WRC

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi