news

Lindholm kellotti intialaiselle rengasjätille ensimmäisen pohja-ajan Suomessa
15 January 2021
GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat ralli SM-sarjan avausosakilpailussa Arctic Lapland -rallissa avauspäivän jälkeen toisena. TGS Worldwiden tiimin Škoda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko lähtee lauantain reitille 4,6 sekuntia kärjessä ajavasta Škodan Teemu Asunmaasta.

Perjantaina ajetut kolme pitkää erikoiskoetta kulkivat Emil Lindholmilta, 24, nousujohteisesti. Rallin avanneella Aittajärven (23.55 km) erikoiskokeella Lindholm oli neljäs, Kaihuavaarassa (29.93 km) toinen ja avauspäivän päättäneellä Jyrhämäjärven (33.38 km) erikoiskokeella nopein. Pohja-aika oli intialaisen rengasjätin MRF Tyresin ensimmäinen pohja-aika Suomessa. 

- Hyvä päivä meiltä. Puhdasta ajoa ja nuottimme toimi hyvin. Pohja-aikamme oli MRF:lle ja meille tietysti hieno asia. Todistettavasti renkaamme toimi pakkasessa ja äärioloissa hienosti. Meillä on tähän kauteen uusi kombinaatio ja uusi rengas alla niin tarkoituksemme olikin ajaa niin että mitä tutummaksi rengas tulee niin sitä mukaa nostetaan vauhtia, Lindholm totesi avauspäivän jälkeen.

Huomenna lauantaina edessä on reilut 130 km erikoiskoekilometriä. Lindholm lähtee ratkaisevaan kilpailupäivään luottavaisena.

- Vajaa viisi sekuntia olisi kirittävää ja matkaa on vielä aika paljon. Otollinen tilanne ja hyvä sellainen. Kemijärven suunnalla on vähemmän lunta ja se sopii meille. Tänään käytimme kuutta rengasta ja säästimme huomiseksi kahdeksan uutta rengasta. Uskon, että huomisen pätkät sopivat meille tämän päiväistä paremmin. Taistelu jatkuu, Lindholm muistuttaa.

Arctic Lapland -ralli jatkuu huomenna Rovaniemen Mäntyvaaran huoltoalueelta klo 7:00 alkaen. Päätöspäivän ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 131,58 km. Rallin maaliin Mäntyvaaraan ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 18:20.
 

Tuloksia: SM Arctic Lapland -ralli, Rovaniemi:
1. Teemu Asunmaa – Marko Salminen Škoda Fabia R5 Evo 41:03,3
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo + 4,6
3. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia R5 Evo + 10,9
4. Ole Veiby (N) – Jonas Andersson (S) Hyundai i20 R5 + 20,5
5. Niclas Grönholm – Antti Linnaketo Volkswagen Polo GTI R5 + 2:29,6

about

Emil Lindholm

DRIVER

Mikael Korhonen

CO-DRIVER

Calendar -21

 • 15-16
  Jan
  Arctic Lapland Rally
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 26-28
  Feb
  Arctic Rally Finland
  WRC
 • 05-06
  Mar
  SM O.K. Auto-Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 28-29
  May
  SM Länsirannikon Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 18.19
  Jun
  SM Pohjanmaa Ralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 04-05
  Seb
  SM Ralli Oulu
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP
 • 02-03
  Oct
  Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli
  FINNISH RALLY CHAMPIONSHIP

partners

parala

Emil Lindholm

+358 500 441 917
emil.lindholm@sebateam.fi